Connect with us
Un test care dureaza in jur de cinci secunde iti poate spune daca ai sau nu probleme cu plamanii.

Știri

Testul de cinci secunde care iti spune daca ai probleme cu plamanii

Testul chibritului este recomandat de medicii de la spitalul Randolph din Statele Unite ale Americii si iti poate spune in cateva secunde daca plamanii tai functioneaza corespunzator. Aprinde un bat de chibrit si tine-l la 15 cm distanta de gura. Sufla cat de tare poti. Daca nu ai reusit sa il stingi, inseamna ca ai probleme cu plamanii si ca ar trebui sa vizitezi urgent un medic.

Inca un test pe care il poti realiza cu usurinta presupune sa tragi o gura sanatoasa de aer in piept si apoi sa expiri tot aerul cu gura larg deschisa. Daca ai reusit sa dai afara tot aerul din plamani intre 2 si 5 secunde, nu ar trebui sa iti faci griji.

Citeste si: Reteta care te ajuta sa elimini toxinele din plamani

Citeste si: Te costa 1 leu si te ajuta sa te lasi de fumat! Produsul care te scapa de viciu

Alte semne ca ai probleme cu plamanii: tusea cronica cu o durata mai mare de trei saptamani, dificultati de respiratie atunci cand nu faci efort, productie de mucus care dureaza mai mult de o luna.

De asemenea, daca tusesti sange sau daca ai o durere in piept care te supara de mai bine de o luna, ar trebui sa mergi de urgenta la doctor, intrucat sunt sanse foarte mari sa ai o boala la plamani.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top