Connect with us
Publicația The Sun susține că familiile de români săraci muncesc pe sume modice, de acasă, pentru a asambla jucăriile din ouăle Kinder.

Știri

UPDATE: The Sun: Copiii români săraci muncesc pe 22 de penny pe oră pentru a asambla jucăriile din ouăle Kinder

Jurnaliștii de la publicația britanică The Sun susțin că familiile sărace de români muncesc chiar și 13 ore pe zi la domiciliu, pentru a asambla jucăriile de plastic din ouăle Kinder.

Update, ora 15.12: Timea Jurj, femeia care apare în reportajul The Sun, susține că toată povestea este o înscenare. Ea spune că i s-ar fi promis soțului său un loc de muncă în Marea Britanie pentru aceste afirmații.

”Eu n-am înţeles tot în engleză. A spus că totul este ok. Au spus că vor să promoveze ouăle. Am doi copii care umblă la şcoală, la grădiniţă, nu lucrează nicidecum 13 ore şi a fost băgată şi nepoata mea. A spus <<Haide, fă şi tu poză>>. S-a uitat şi n-a înţeles ce zice pe engleză”, a declarat Timea Jurj, marţi, pentru Digi 24.

Întrebată dacă reportajul publicat de cotidianul britanic The Sun a fost o înscenare, femeia din Satu Mare a răspuns afirmativ, precizând că jurnaliştii i-au promis soţului ei un loc de muncă în Marea Britanie.

”Da. S-au oferit că îl ajută pe soţ să meargă în Anglia la serviciu. Atât”, a mai spus Timea Jurj.

Stire initiala

Conform publicației britanice la această muncă iau parte și copii în vârstă de doar șase ani. Aceștia ar fi plătiți cu 22 de penny pe oră.

Pentru fiecare 1000 de jucării asamblate, familiile primesc circa 20 de lei românești, adică doar 3.77 de lire sterline.

Produsele ar fi transportate ulterior la fabrica Ferrero din Carei, unde intermediarii vând ouăle asamblate pe 80 de penny bucata.

Citește și: Raport șocant: Suspiciuni de trafic de copii în România, după analizarea mai multor centre

”Dacă directorii de la Ferrero ar şti se ce întâmplă în România probabil că ar avea un atac de cord. Compania nu primeşte ce a plătit, iar intermediarii câştigă o avere pentru munca unor oameni, care sunt trataţi ca sclavi”, a declarat o sursă anonimă din interiorul companiei Ferrero, pentru publicația britanică.

Familia Jurj este implicată în proces. La asamblarea ouălor Kinder participă Timea (30 de ani) alături de soţul ei Christian (41 de ani). Copiii Patrick (11 ani) şi Hannah (6 ani) îi ajută și ei.

„Este o muncă de sclavi!”

”Este muncă de sclavi, dar ce am putea să facem altceva, nu avem nicio oportunitate. Atunci când vezi modul în care trăim aici trebuie să înţelegeţi de ce este visul nostru să mergem în Marea Britanie”, a declarat Christian Jurj pentru The Sun.

Se pare că familia primeşte ouăle şi jucăriile de plastic de la firma Prolegic. Aceasta care este subcontractată de către Romexa SA, scrie news.ro.

Reprezentanţii Romexa SA au declarat că nu aveau nicio idee că firma subcontractată trimitea ouăle pentru asamblare în locuinţele unor familii sărace.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top