Știri

Tiberiu Ușeriu a câștigat Maratonul 6633 Arctic Ultra pentru a doua oară consecutiv

Românul Tiberiu Ușeriu a câștigat, vineri, Maratonul 6633 Arctic Ultra, pentru a doua oară consecutiv, el fiind primul concurent din istoria concursului care reușește o asemenea performanță.

Maratonul 6633 Arctic Ultra este o cursa desfășurată pe distanta de 350 de mile (peste 560 kilometri), în apropierea Cercului Polar. Bistrițeanul a condus această probă extremă de la început până la sfârșit.

Ușeriu a terminat cursa la ora locala 01.25, în localitatea Tuktoyaktuk (Canada), la o temperatura de minus 36 de grade. El a fost singurul român care a luat startul în ultramaratonul de la Cercul Polar, considerat a fi cea mai grea cursă de acest gen din lume.

24 de concurenți au luat startul în acest an la Maratonul 6633 Arctic Ultra. Aceștia au fost împărțiți în trei secțiuni: 120 de mile, plus 120 de mile și 350 de mile. Tiberiu Ușeriu a luat startul în cea mai lungă dintre curse. Din cei 18 inscriși la start, doar românul și încă trei participanți au mai participat la maraton.

Tiberiu Ușeriu a reușit astfel să își apere titlul câștigat anul trecut. În 2016, românul a câștigat Maratonul 6633 Arctic Ultra în 173 de ore si 40 de minute. La start s-au mai aflat doi români, Vlad Tănase și Andrei Rosu, care au abandonat în timpul cursei.

Share
Scris de
Oprea Raluca

Acest site foloseste cookies.

Read More