Tichete de masa 2019. Ce se va întâmpla cu tichetele de masă de la 1 ianuarie

18.12.2018
Tichete de masa 2019. Ce se va întâmpla cu tichetele de masă de la 1 ianuarie

Vești importante despre tichete de masă. Anul viitor, tichetele de masă vor fi înlocuite. În schimbul lor, Guvernul promite două salarii minime ca bonuri de masă.

Începând cu 1 ianuarie 2019, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, indemnizaţia brută de încadrare, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, se mențin cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

Citește și: Ce se întâmplă cu banii pentru pensii. Noi precizări de la ministrul Muncii

Ordonatorii de credite stabilesc nivelul sporurilor cu respectarea alin. (1) având obligația încadrării în cheltuielile de personal aprobate pe anul 2019 prin buget, potrivit romaniatv.net.

Guvernanții promit că, de la anul, punctul de pensie va creşte la 1265 de lei, iar pensia minimă se va majora de la 640 lei, la 704 lei. În plus, funcționarii publici vor primi anual, două salarii minime pentru cheltuielile de hrană, iar cadrele didactice vor avea o majorare a sporurilor cu 10%.

Anul viitor punctul de pensie va creşte la 1265 de lei. Şi pensia minimă de la 640 la 704 lei. Şi înainte să ne mai întrebe Iohannis dacă avem bani de pensii sau de salarii, să-i spunem lu Iohannis că veniturile bugetare au crescut… cu 60 de miliarde de lei, Darius? A fugit asta. La balcon? Eugen, cu cât au crescut veniturile bugetare?

Cu 60 de miliarde? Zi mă, că nu te aud. Eu nu bat până acolo, văd doar pe Anca, pe tine nu te văd. Da sau nu? Păi spune-i lu ăla că avem bani suficienţi, şi o să avem mai mulţi bani.

Toţi funcţionarii, toţi funcţionarii vor primi anual două salarii minime pentru cheltuielile de hrană, iar din câte ştiu aţi stabilit cu cadrele didactice o majorare a sporurilor cu 10%. Ceea ce, eu zic că e important. Dar. Există şi un dar. Cu dragă inima şi cu toată încrederea şi determinarea şi convingerea, am susţinut în 2016 când am lucrat împreună cu colegii la programul de guvernare o creştere a salariilor.

Efectele benefice sunt multiple. Au început să se vadă da o să se vadă în continuare. Dar, nu putem să ne uităm doar la creşterea salariilor şi să nu ne gândim şi la eficientă funcţionarului public. Din păcate. Din păcate, sunt destui funcţionari publii care consideră acele pasuri că pe nişte sinecuri. Guvernele vin, pleacă, miniştrii vin şi pleacă. Noi chiar putem să spunem chestia asta. PSD-ul. Că partid. Şi ca premier. Dar oamenii, românii, aşteaptă şi eficientă de la funcţionarii publici. Aşteaptă şi un tratament corect din partea funcţionarilor publici. Aşteaptă de exemplu să nu mai întârziem atât de mult în fiecare minister cu 13 semnături care sunt dată înainte de ministru şi care spun în final, nu se poate”, a declarat liderul PSD duminică.