Connect with us
Țigările mentolate sunt retrase de pe piața din România. Care este motivul

Știri

Țigările mentolate sunt retrase de pe piața din România. Care este motivul

Țigările mentolate vor dispărea de mâine, 20 mai, de pe piața din România. Această măsură este prevăzută de Directiva Europeană a Tutunului, transpusă şi în legislaţia din România prin Legea 201/ 2016. Peste 500.000 de români care le consumă vor trebui să își găsească alte alternative începând de mâine.

Țigările mentolate sunt retrase de pe piața din România. Care este motivul

Veste proastă pentur iubitorii de țigări mentolate din România! Din păcate acestea vor fi retrase din toate magazinele de mâine, 20 mai, așa cum prevede legea. Atât producătorii, cât și comercianții, nu vor mai avea voie să distribuie aceste produse nicăieri. Ele vor dispărea complet.

Legea nr. 201/ 2016 care transpune Directiva privind produsele din tutun (2014/40/UE) a intrat în vigoare la data de 10 decembrie 2016. Această legea stabileşte normele care reglementează fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe.

Interzicerea comercializării țigărilor mentolate pe teritoriul României se aplică începând cu data de  20 mai 2020, întrucât acestea intră în categoria produselor cu o cotă de piaţă mai mare de 3%.

Acest tip de țigări sunt încadrate la  produse din tutun cu „aromă caracteristică”. Mai exact, legea caracterizează țigările aromate astfel: „aromă caracteristică – un miros sau un gust diferit de cel al tutunului care este perceptibil în mod clar, care este determinat de un aditiv sau de o combinaţie de aditivi, incluzând neexhaustiv fructe, condimente, ierburi, alcool, dulciuri, mentol sau vanilie, şi care este perceptibil înainte sau în timpul consumării produsului din tutun”.

Prin aceeași Directivă Europeană a Tutunului sunt reglemnetate și țigările mai nou apărute, electronice sau cu tutun încălzit, dar ele nu intră sub incidența acestie legi care va intra mâine în vigoare în România. Mai concret, acestea din urmă nu vor f restricționate în niciun fel momentan.

În România sunt peste 500.000 de cetățeni care fumează țigări aromate și care vor trebui să se reorienteze de mâine. Statistica a fost oferită de compania British American Tobacco.

Continue Reading
You may also like...

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top