Connect with us

Știri

Timis: 30 de imigranti, prinsi in timp ce incercau sa intre ilegal in Romania

Treizeci de persoane – 29 cetateni afgani si un pakistanez – au fost prinse de politistii de frontiera din judetul Timis, in timp ce incercau sa intre ilegal din Serbia in Romania pentru a ajunge intr-un stat din vestul Europei, acestea fiind duse la sediul Politiei pentru cercetari, informeaza news.ro.

Echipajul Politiei de Frontiera de pe autospeciala cu termoviziune de la Sectorul Politiei de Frontiera Sannicolau Mare, din judetul Timis, a observat mai multe persoane care treceau frontiera din Serbia in Romania.

Politistii de frontiera au descoperit 30 de persoane de origine asiatica, ascunse in culturile agricole din apropierea frontierei, acestea fiind transportate la sediul Politiei pentru cercetari.

Citeste si: Timis: Imigranti ilegali, depistati la frontiera

In urma primelor verificari s-a stabilit ca este vorba despre 29 de cetateni afgani si un pakistanez, toti barbati, care nu aveau documente de identitate. Acestia au declarat ca au plecat din Serbia cu intentia de a ajunge intr-un stat din vestul Europei.

In cauza se fac cercetari pentru trecere frauduloasa a frontierei de stat, cele 30 de persoane urmand sa fie predate unei echipe operative de la Serviciul Pentru Imigrari Timis.

Totodata, au fost contactate autoritatile de frontiera sarbe pentru cercetarea in comun a incidentului si punerea in aplicare a acordului de readmisie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top