Connect with us
Patru solicitanți de azil au fost prinși de polițiștii de frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe câmp.

Știri

Timiș: Patru solicitanți de azil, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera

Timiş: Patru solicitanţi de azil au fost prinşi când voiau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe câmp. Aceștia sunt din Congo, Camerun și Bangladesh.

„În cursul nopţii de marţi spre miercuri, poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au depistat în apropierea frontierei cu Ungaria, pe direcţia localităţii de frontieră Cenad, patru persoane care încercau să treacă ilegal frontiera în ţara vecină.”, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră

Patru solicitanți de azil, prinși în timp ce voiau să treacă ilegal frontiera

Este vorba de doi bărbaţi şi două femei. Aceștia au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, pentru cercetări.

”În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt din Camerun, Congo şi Bangladesh. Au vârste cuprinse între 17 şi 29 de ani şi sunt solicitanţi de azil în Romania. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei, motiv pentru care s-au deplasat pe jos, peste câmp”, se arată în comunicat.

În cauză se efectuează cercetări pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cele patru persoane străine urmeaz[ să fie predate unei echipe operative din Centrul de Cazare si Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Timişoara, pentru luarea măsurile legale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top