Connect with us
Top 10 cele mai bogate femei ale planetei

Știri

Top 10 cele mai bogate femei ale planetei

Atunci cand vine vorba despre femei bogate, puternice, oamenii tind sa presupuna ca aceastea sunt fie mostenitoarele unei averi fabuloase, fie s-au casatorit cu cine trebuia. Ei bine, in multe dintre aceste cazuri, asa s-a si intamplat. Nu toate insa aleg sa-si traiasca viata precum Paris Hilton, ci continua munca parintilor lor sau incep afaceri noi, de la zero. Iata care sunt cele mai bogate 10 femei ale planetei.

10. Alannah Weston – 7,9 miliarde de dolari

Alannah Weston

Alannah Weston

Alannah este mostenitoarea averii familiei Weston, a doua cea mai bogata din Canada, care detine un lant de brutarii si supermarketuri. In anul 2004, Alannah a preluat functia de director de creatie al firmei Selfridges, iar zece ani mai tarziu a fost numita vicepresedinte al Grupului Selfridges, in urma unei cresteri de 50% a vanzarilor. Brandul detinut de canadianca a fost votat in ultimii trei ani „Cel mai bun magazin din lume”.

9. Amanda Hearst – 8,7 miliarde de dolari

Amanda Hearst

Amanda Hearst

Daca ati auzit vreodata de Hearst Corporation, atunci veti stii cat de important a fost aportul familiei Hearst in randul publicatiilor mass-media, mai ales in New York. Actualul proprietar al averii Hearst este nepoata cea mare a lui William Hearst. Amanda s-a folosit de bogatia ei in a sensibiliza oamenii cu privire la tratamentul agresiv asupra animale, astfel incat ea a fondat o organizatie numita Prietenii si Finn, care doreste sa previna maltratarea animalelor.

8. Samantha Kluge – 9,5 miliarde de dolari

Samantha Kluge

Samantha Kluge

Samantha Kluge este fiica lui John Kluge, cunoscutul mogul de peste Ocean, care la un moment dat a fost cel mai bogat cetatean american. Dupa ce si-a trait viata din club in club, Samantha a decis sa se linisteasca dupa ce a devenit mama. S-a mutat intr-o casa istorica, imobil ce i-a apartinut lui John Waine. Dupa 3 casnicii ratate, Samantha a renuntat sa  mai caute un partener de viata si este si in prezent singura.

7. Georgina Bloomberg – 11,5 miliarde de dolari

Georgina Bloomberg

Georgina Bloomberg

Fiica fostului primar al New York-ului, Georgina este o mare iubitoare de cai. De altfel, s-a casatorit cu un alt iubitor de cai, pe nume Cian O’Connor. Nu a functionat asa cum si-ar fi dorit asa ca a incercat inca o data cu un calaret profesionist, pe nume Ramiro Quintana. Cel mai greu moment al vietii sale a fost acela cand a cazut de pe cal in timpul unui concurs iar Georgina a suferit o comotie cerebrala si a avut cateva vertebre rupte.

6. Iris Fontbona – 11,7 miliarde de dolari

Iris Fontbona

Iris Fontbona

Iris este in prezent cea mai bogata persoana din Chile si detine controlul asupra resurselor tarii : una dintre cele mai mari mine de cupru din intreaga lume , cel mai mare producator de bere din lume, cea mai mare companie de transport maritim din Chile dar si cea mai mare banca din Chile.

5. Christy Walton – 22,5 miliarde de dolari

Christy Walton

Christy Walton

 

 

 

 

 

 

Christy Walton are o impresionanta avere de 22,5 miliarde $ pe numele ei , datorita faptului ca ea este vaduva lui John Walton ( fiul lui Sam Walton , fondatorul Walmart ). Christy destine in prezent peste jumatate dintre actiunile companiei Walmart si doneaza, in mod regulat, sume mari de bani in actiuni caritabile.

4. Marta Ortega – 24 miliarde de dolari

Marta Ortega Perez

Marta Ortega Perez

Marta este fiica lui Amancio Ortega , fondatorul si seful Inditex , compania responsabila pentru branduri la nivel mondial , cum ar fi „Zara”. Chiar daca tatal ei are o avere de 62 de miliarde de dolari, Marta a reusit pe puterile ei sa ajunga una dintre cele mai bogate femei de pe planeta. Evident, a avut si un start bun, nu-i asa?

3. Delphine Arnault Gancia – 26 miliarde de dolari

Delphine Arnault Gancia

Delphine Arnault Gancia

Delphine este fiica lui Bernard Arnault, președintele director al celebrului Louis Vuitton. De profesie consultant strategic, Delphine a intrat in afacerea familiei in 2000 si, dupa 3 ani, a fost numita in fruntea departamentului de management devenind astfel cea mai tanara femeie care a ocupat o astfel de functie.

2. Vanisha Mittal Bhatia – 51 miliarde de dolari

Vanisha Mittal Bhatia

Vanisha Mittal Bhatia

Vanisha Mittal este in prezent cel mai bogata mostenitoarea din lume, deoarece tatal ei este Lakshmi N. Mittal, președintele CEO al ArcelorMittal, cea mai mare companie de prelucrare a otelului din lume.
Vanishi nu numai ca a mostenit miliarde de dolari de la tatal ei, dar va mai primi in vitor si 34% din capitalul companiei ArcelorMittal. Astfel, indianca ar putea deveni unul dintre cele mai bogati oameni din lume. In prezent, familia Mittal este cel mai bogata din India, iar acum Vanishi are rolul de lider in cadrul companiei, impreuna cu sotul ei, brokerul Amit Bhatia.

1. Liliane Bettencourt – 200 miliarde de dolari

 Liliane Bettencourt

Liliane Bettencourt

Liliane nu este numai cea mai bogata persoana din toata Franta, ci este, de asemenea, cea mai bogata femeie din lume! Liliane Bettencourt este sefa cea mare de la L’Oreal, cea mai mare companie de cosmetice de pe planeta. Initial, ea a mostenit compania de la tatal ei, dar cu munca grea si creativitate a impins brandul la ce este astazi. Cu siguranta, frantuzoaica isi permite sa cumpere o tara intreaga, mai ales ca recent a vandut o insulita cu numai … 42 de milioane de dolari.

CITESTE SI: Care sunt cele mai ciudate joburi din lume. Este uimitor ce fac oamenii pentru bani
CITESTE SI: Top 5 artisti ale caror creatii au devenit cunoscute la nivel mondial, dar ei nu

Continue Reading
1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top