Categorii Știri

Top 3 cele mai mari eruptii vulcanice din istorie

In istoria omenirii au existat o serie de eruptii vulcanice care au schimbat cursul evenimentelor odata pentru totdeauna.

Atunci cand au loc eruptii vulcanice viata noastra de zi cu zi este perturbata, chiar daca ne aflam la mii de kilometrii distanta. Eruptia vulcanica din Islanda din urma cu doar cativa ani a afectat serios intreg spatiul aerian din nord-atlantic.

CITESTE SI: FOTO: CUM ARATA CEA MAI FRUMOASA CASCADA DIN LUME SUPRANUMITA ,,PRAPASTIA CELOR TREI PODURI”

Uite care au fost cele mai importante eruptii vulcanice care au schimbat istoria omenirii!

1.  Krakatoa, 1883

Poate cea mai mare eruptie vulcanica la care omenirea a asistat a fost cea a vulcanului Krakatoa, situat intre insulele Java si Sumatra. Krakatoa a erupt atunci cu o forta de 13.000 de ori mai mare decat cea a bombei atomice de la Hiroshima ucigand 36.000 de oameni. Explozia vulcanului detine recordul pentru pentru cel mai zgomotos sunet auzit vreodata.

Sursa foto: en.wikipedia.org

 

2. Muntele Pelee, 1902

Muntele Pelee este de fapt un vulcan activ situat in insula caraibiana Martinica. Superba insula exotica a fost distrusa aproape complet in anul 1902 cand un val urias de lava s-a coborat peste locatari, omorand 29.000 de vieti omenesti.

Sursa foto: thegeosphere.pbworks.com

3. Vezuviu, 79

CITESTE SI: FOTO: ACEST LAC ESTE LOVIT DE SUTE DE FULGERE INTR-O ORA. IATA CARE AR PUTEA FI EXPLICATIA

Faimoasa eruptie de la Vezuviu a intrat in istoria omenirii inca din timpul Imperiului Roman. Singurul vulcan activ de pe continentul european a omorat aproximativ 16.000 de oameni, distrugand complet orasele Herculaneum si Pompeii. In anul 2014 s-a realizat si un film artistic care aduce in prim plan povestea orasului Pompeii ce il are in rol principal pe Kit Harington interpretul personajului Jon Snow din celebrul serial Game of Thrones.

Sursa foto: istoriiregasite.wordpress.com

Sursa foto: turism.bzi.ro

 

Acest articol a fost actualizat la: 2016-01-20T18:38:03+02:00 18:38

Share
Scris de
Raluca Badoiu

Acest site foloseste cookies.

Read More