Connect with us
solar-07082015

Știri

Top 5 lucruri fascinante despre sistemul nostru solar pe care nu le stiai

Am devenit din ce in ce mai atrasi de galaxiile indepartate si de gasirea unei posibile planete care sa poata sustine viata de pe Terra. Sistemul nostru solar este extrem de surprinzator si ascunte in continuare o multime de curiozitati pe care, cu siguranta, nu le stiai.

Iata un top al celor mai fascinante caracteristici ale sistemului nostru solar pe care nu le stiai!

1. Cea mai calda dintre planete

Multi dintre noi suntem tentati sa credem ca Mercur este cea mai calda dintre planetele sistemului nostru solar pentru ca este cea mai apropiata de Soare. Cea mai calda planeta este insa Venus, temperatura ajungand pe aceasta planeta la 461 Celsius.

CITESTE SI: NASA A DESCOPERIT SORA MAI MARE A PAMANTULUI

2. Soarele reprezinta 99.8% din totalul de materie din intregul sistem solar

Cu siguranta nu stiai acest lucru. Probabil ca ti-ai imaginat ca fiecare planeta in parte contine suficient de multa materie. Dar nu uita ca multe dintre planetele din sistemul nostru solar sunt alcatuite din gaze si nu din materie prima.

3. Avem asteroizi cu sateliti naturali

In interiorul sistemului nostru solar sunt milioane de asteroizi. Multi dintre ei sunt atat de mari incat au proprii sateliti naturali, la fel cum Pamantul are Luna.

4. Jupiter are cea mai scurta zi

Chiar daca Jupiter este cea mai mare planeta a sistemului nostru solar, o zi pe aceasta planeta are doar 9 ore si 55 de minute. Un an pe Jupiter are doar 10.437 zile.

CITESTE SI: S-A DESCOPERIT UN NOU SISTEM SOLAR CU 3 PLANETE CARE SEAMANA CU PAMANTUL

5. De cand am descoperit Pluto, planeta nu a facut nicio rotatie completa in jurul Soarelui. 

Chiar daca Pluto a fost retrogradata la statutul de planeta pitica, asta nu o impedica sa ne surprinda. Pentru a face o rotatie completa in jurul Soarelui, lui Pluto ii ia 248 de ani pamanteni.

Sursa foto: fantasticworlds.eu

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top