Connect with us

Știri

Top 5 lucruri necunoscute despre Bucurestiul de demult

Bucurestiul nu a fost dintotdeauna un oras plin de gropi si caini maidanezi.

Este drept, fiecare perioada din istorie s-a confruntat cu alte probleme.

Bucurestiul a fost supranumit ,,Micul Paris”, si asta pentru ca frumoasa noastra Capitala aducea in perioada interbelica cu cel mai frumos oras european. Iata cateva povesti vechi despre Bucuresti pe care cu siguranta nu le stiai!

Sursa foto: bucuresti.tourneo.ro

Sursa foto: bucuresti.tourneo.ro

1. Bucurestiul un simplu turn

In urma cu sute de ani, inainte sa devina Capitala tarii, Bucurestiul avea in actualul centru vechi un turn ce servea drept punct de reper pentru comercianti. Negustorii vremii se opreau in Bucuresti pentru a se odihni in drumul lor spre vestul Europei dar si pentru a-si expune marfa spre vanzare pentru locuitorii orasului.

2. Bucurestiul, paradisul dragostei pentru Martha Bibescu

Sursa foto: adevarul.ro

Sursa foto: adevarul.ro

Martha Bibescu a fost una dintre cele mai curtate femei ale Bucurestiului interbelic. Aici si-a trait numeroasele povesti de dragoste femeia care a fost considerata o adevarata muza in perioada interbelica.

CITESTE SI: POVESTEA SECRETA A CATACOMBELOR DIN BUCURESTI

3. Cea mai populata mahala, Sfantul Gheorghe-Vechiu

Sursa foto: zf.ro

Sursa foto: zf.ro

Una dintre cele mai populate mahalale ale Bucurestiului a fost Sfantul Gheorghe-Vechiu. In 1798 acest cartier adapostea nu mai putin de 335 de case. Un incendiu de proportii a distrust majoritatea dintre ele. Cele mai importante constructii din mahala erau bisericile si manastirile, de acolo si numele de Sfantul Gheorghe-Vechiu.

4. Pe podul Mogosoaia femeile nu aveau voie sa se plimbe pe jos

Sursa foto: b365.ro

Sursa foto: b365.ro

Dupa izbucnirea Primului Razboi Mondial, femeilor li s-a interzis accesul pietonal pe podul Mogosoaia. Doamnele acelor vremuri erau obilgate sa strabata podul in trasuri sau carute, insotite de soti, prieteni, rude sau servitori.

5. Femeile nu aveau voie sa intre singure in barurile vechi ale Bucurestiului

Sursa foto: skyscrapercity.com

Sursa foto: skyscrapercity.com

In perioada interbelica nicio femeie din Bucuresti nu intra neinsotia intr-un bar. Si asta pentru ca in perioada respectiva daca o doamna intra singura in localuri sau baruri era considerata o persoana decadenta si era privita urat de catre societatea vremii.

Tu cunosti vreo poveste interesanta a Bucurestiului de alta data?

Sursa foto: fotoshooting.ro

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top