Isaac Newton este considerat drept una dintre cele mai strălucite minţi ştiinţifice din toate timpurile omenirii. Matematicianul şi fizicianul Isaac Newton a formulat teorii valide despre mişcare, gravitaţie şi calcul. Cu toate acestea anumite aspecte ale vieții sale persoanale au rămas în umbră, tocmai pentru că geniul a fost o fire introvertită care nu vorbea decât despre realizările sale profesionale.
1. Cursurile pe care Newton le ținea în cadrul Facultății Cambridge nu au fost frecventate de studenți.
În 1669, Newton a fost promovat profesor Lucasian la catedra de matematică din cadrul Univeristății Cambridge, universitatea a căror origini au început în anul 1209. Chiar dacă Newton a predat timp de 30 de ani, nici el și nici studenții săi nu erau interesați de materia pe care o preda. Astfel, prezența era slabă la cursurile lui Newton.
2. Newton a fost și parlamentar.
Newton a fost membru al Parlamentului între anii 1689 şi 1690, cu toate acestea aportul său în această funcție a fost unul limitat. Istoricii vremeii povestesc că Isaac Newton a vorbit o singură dată în această funcție, rugând pe cineva să închidă geamul drintr-o sală într-o ședință oficială.
3. Newton a fost interesat de alchimie.
Puțini oameni știu că Newton a fost foarte captivat de ideea unei pietre filosofale care ar fi putut transforma metalele în aur. Acest demers nu a vut nicio reușită iar Newton a rămas profund dezamăgit de acest fapt.
4. A fost încredințat cu titlul de cavaler.
Regina Anna l-a înnobilat pe Newton în anul 1705, pe atunci cercetătorul devenise bogat în urma moștenirii mamei sale și apucase să publice deja două lucrări importante pentru știință.
5. Cima bubonică a avut un mare aport la descoperirea teoriei gravitației.
În anul 1665, atunci când ciuma bubonică a devastat Anglia, Universitatea Cambridge s-a închis. Întors acasă, Newton a văzut celebrul măr căzând dintr-un copac. O bucată din mărul lui Newton a fost dus în spațiu cu naveta spațială Atalntis, iar copacul se află și la ora actuală în grădina prin care se plimba geniul.
Sursa foto: topinfopost.com
Acest articol a fost actualizat la: 20 ianuarie 2016 19:12