Connect with us
Toți salariații din sănătate s-ar putea îmbolnăvi în 30 de zile

Sanatate

Toți salariații din sănătate s-ar putea îmbolnăvi în 30 de zile

Federația „Solidaritatea Sanitară” a anunțat că, în 30 de zile, toți angajații din domeniul sănătății ar putea fi infectați cu noul coronavirus. Astfel, conform unor calcule, în data de 05 aprilie 2020, erau confirmați pozitiv SARS-CoV-2 un număr de 734 salariați din sănătate, iar media procentului de infectare zilnică din sistemul sanitar a fost în ultima săptămână de 22,7%.

Dacă ritmul alert al îmbolnăvirilor se va menține, toți angajații în sănătate riscă să se îmbolnăvească, ceea ce a determinat Federația să ceară măsuri urgente, începând cu echipamente de protecţie şi testare.

„De trei săptămâni solicităm modificarea protocolului pentru echipamente de protecţie. Este un haos total. Se recomandă ca toată lumea, inclusiv pe stradă, să poarte mască de protecţie, dar nu există obligativitatea să poarte măşti toţi cei din spitale”, a declarat Viorel Rotilă, preşedintele Federaţiei.

Măsuri stricte împotriva COVID-19

De altfel, Federația „Solidaritatea Sanitară” cere adoptarea de urgență a unor măsuri care să împiedice răspândirea virusului COVID-19 în rândul angajaților sistemului medical.

Se propune testarea tuturor pacienților, pentru că persoanele asimptomatice reprezintă principala sursă de infectare, precum și testarea salariaților din sănătate, ori de câte ori este nevoie. Prioritate au contacții (fără echipamentul complet de protecție) pacienților COVID 19, simptomatici și asimptomatici, urmați de salariații care lucrează în mod constant cu pacienți COVID 19 și restul salariaților din sănătate.

Federația spune și că dialogul lipsește cu desăvârșire în spitalele cu un număr mare de salariați infectați și acuză că oamenii nu reușesc să lucreze ca o echipă și să facă față presiunii, pentru că nu au beneficiat de o pregătire în această direcție, ceea ce a determinat situația actuală. Astfel, și demisiile anunțate în ultimele zile au fost puse seama absenței unui lanț de comunicare salariați-conducere.

Pentru aplatizarea urgentă a curbei infectării salariaților din sănătate, Solidaritatea Sanitară propune utilizarea doar a spitalelor cu circuite adecvate și construirea rapidă, în fiecare regiune, a unor facilități cu circuite dedicate, destinate tratării pacienților aflați în stare gravă.

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top