Connect with us
Politistii avertizeaza ca traficul se desfasoara cu dificultate pe DN1 si pe DN 39 (Agigea - Eforie), recomandand soferilor sa foloseasca rute alternative.

Știri

Trafic aglomerat spre munte si spre mare. Recomandarea politistilor

Traficul este ingreunat pe drumul catre mare si pe cel catre munte. Masinile circula in coloana pe DN 1 si pe DN 39 (Agigea – Eforie), anunta Politia Romana.

„Pe DN1 Ploiesti – Brasov traficul rutier este, in continuare, intens. Astfel, pe sensul de mers catre Brasov, se merge in coloana (cu viteza redusa), de la km 101+600 de metri pana la Comarnic si de la Sinaia (km 211+300 de metri) pana la Busteni, iar pe sensul de mers catre Ploiesti (pe coborare), se circula in aceleasi conditii (cu viteza redusa) de la Azuga (km 137) pana la Busteni”, se arata intr-un comunicat al centrului Infotrafic.

Politia Romana recomanda conducatorilor auto, ca pentru evitarea aglomeratiei de pe DN1 sa aiba in vedere rutele alternative:

– catre Brasov

DN1A Ploiesti – Valenii de Munte – Cheia – Sacele;

– catre Sinaia

DN7 Bucuresti – Baldana, DN 71 Baldana – Targoviste – Fieni – Sinaia.

In zona Bran – Moeciu:

A1 Bucuresti – Pitesti, DN73 Pitesti – Brasov;

DN1 Bucuresti – Ploiesti – Predeal, DN73A Predeal – Rasnov, DN73 Rasnov – Bran – Moeciu.

Politistii ii mai sfatuiesc pe soferi sa mareasca distanta in mers intre autovehicule, iar atunci cand incheie o coloana care incetineste sau opreste brusc sa puna in functiune luminile de avarie pentru a-i atentiona pe cei ce se apropie din spate sa opreasca in timp util.

De asemenea, pe A2 Bucuresti – Constanta traficul este intens pe sensul de mers catre Bucuresti, insa nu sunt semnalate probleme deosebite de fluenta. „Prin statia de taxare de la Fetesti se trece fluent, insa, pentru a nu se forma coloane de autovehicule, amintim conducatorilor auto ca prin statia de taxare se poate trece liber, in ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod sa se plateasca inainte sau ulterior trecerii, pana a doua zi, la ora 24, la oricare dintre statiile autorizate de distribuire a carburantilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numarul 7577”, mai anunta centrul Infotrafic.

Aglomeratie se semnaleaza in continuare pe DN39. Se circula ingreunat pe segmentul Agigea – Eforie Nord – Eforie Sud – Costinesti. La Agigea, capacitatea de circulatie a DN39 este diminuata din cauza lucrarilor care se executa la podul de la Agigea, doua dintre cele patru benzi ale podului fiind inchise.

Pentru a ocoli zona podului in lucru de la Agigea (situat pe DN39), conducatorii auto care vin de pe autostrada A4, pot sa foloseasca noul pod. Astfel, inainte de iesirea de pe autostrada A4 in DN39, acestia se pot incadra pe benzile din dreapta, care urca pe pasarela peste DN39 (conform indicatorului TEM A4 – Port Constanta), apoi, la finalul autostrazii, la intersectia cu sens giratoriu, urmeaza prima iesire, trec peste noul pod si ies de pe DN39A in DN39, peste pasarela, la Eforie-Nord.

In sens invers (dinspre Mangalia), la iesirea din Eforie-Nord, se vireaza dreapta pe DN39A (conform indicatorului RO-RO Port Sud Agigea, amplasat inainte de pasarela), prima intersectie cu sens giratoriu se paraseste la a doua iesire, iar dupa traversarea Canalului Dunare-Marea Neagra pe noul pod se paraseste primul sens giratoriu la a doua iesire, dupa care se intra pe autostrada A4, pe pasarela peste DN39.

Politia Romana precizeaza ca si pe aceasta ruta ocolitoare pot aparea probleme de trafic, fiind folosita de autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 5 tone (deoarece pe vechiul pod exista restrictie de tonaj) si de catre cele care circula spre si dinspre port.

Pe de alta parte, oamenii legii anunta ca se circula foarte greu (valori ridicate de trafic) intre Ramnicu Valcea si Calimanesti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top