Connect with us
Trafic blocat din cauza zăpezii și a copacilor doborâți de vânt

Știri

Trafic blocat din cauza zăpezii și a copacilor doborâți de vânt

Trafic blocat din cauza zăpezii și a copacilor doborâți de vânt. Mai exact, circulaţia este blocată pe drumul naţional (DN) 7A, în judeţele Hunedoara şi Vâlcea, din cauza zăpezii şi a arborilor căzuţi pe carosabil, potrivit centrului Infotrafic.

De asemenea, poliţiştii atrag atenţia că pe Autostrada A 2, în zona Lehliu Gară – Drajna, asfaltul este umed şi tinde să îngheţe.

Centrul Infotrafic anunţă că luni dimineaţă, în judeţele Hunedoara şi Vâlcea. Traficul rutier este întrerupt pe DN 7A. Mai exact pe tronsonul Voineasa – Jieţ, între kilometrii 40 şi 91+200 de metri, din cauza zăpezii şi a unor arbori căzuţi pe partea carosabilă.

Polițiștii fac verificări și în judeţul Gorj, pe DN 67C, în localitatea Novaci. Sunt verificate maşinile care urcă spre staţiunea Rânca şi este permis accesul doar celor care sunt echipate cu anvelope de iarnă. Totodată, şoferii trebuie să aibă lanţuri antiderapante.

De asemenea, în judeţul Maramureş, pe DN 1C, în zona Mesteacăn, drumarii împrăştii materiale antiderapant deoarece s-a format polei.

Probleme ar putea apărea şi pe pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, între kilometrii 65 şi 105, pe tronsonul Lehliu-Gară – Drajna, în zona podurilor, unde carosabilul uşor umed tinde să îngheţe. Poliţiştii le recomandă şoferilor să reducă viteza în aceste zone.

Circulaţia rutieră s-a desfăşurat cu dificultate, duminică, în mai multe judeţe din ţară din cauza zăpezii şi a viscolului. Meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori şi vânt puternic în 14 judeţe din nordul şi centrul ţării.

Citește și: Drumuri blocate, turiști înzăpeziți și zeci de copaci doborâți după fenomenele meteo de azi

Luni, la ora transmiterii acestei ştiri, este în vigoare un cod galben de vânt în zone din 20 de judeţe. Potrivit avertizării emise de meteorologi, în Carpaţii Meridionali şi Orientali, vântul atinge viteze de 70-80 de kilometri/oră la rafală. Pe crestele montane suflă cu peste 90 de kilometri/oră, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului, cu viteze de peste 55-60 de kilometri/oră, sunt şi în Moldova, unde local ninge slab. Codul galben este valabil până la ora 11.00, potrivit news.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top