Connect with us
In mai multe orașe din țară traficul este blocat sau îngreunat din cauza protestului transporatorilor, care sunt nemulțumiți de tarifele RCA.

Știri

Trafic blocat în mai multe orașe din cauza protestului transportatorilor. Reacția Guvernului

Traficul este blocat sau îngreunat în mai multe orașe din țară, din cauza protestului transportatorilor. Aceștia sunt nemulțumiți de tarifele RCA și cer demiterea președintelui ASF, Mișu Negrițoiu.

Peste 100 de şoferi de autobuze şi microbuze afiliaţi la Federaţia Operatorilor Români de Transport protestează în faţa Prefecturii Iaşi, ei considerând că Ordonanţa aprobată în şedinţa de Guvern nu rezolvă problema privitoare la tarifele RCA. Traficul în centrul oraşului este blocat, transmite news.ro.

Peste o sută de autobuze şi microbuze se află, la ora transmiterii acestei ştiri, în faţa prefecturii din Iaşi, potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Iaşi, şoferii fiind nemulţumiţi în continuare de tariflele RCA.

Peste 100 de transportatori protestează, joi, pe DN 1, între Sebeş şi Alba Iulia, continuând pe autostrada A1, între Sebeş şi Cunţa, faţă de valoarea ridicată a asigurărilor RCA, traficul fiind îngreunat din cauza acţiunii şoferilor.

Citește și: Protest al transportatorilor în Piața Victoriei din Capitală

Transportatorii s-au împărţit în grupuri şi au pornit simultan dinspre Alba Iulia şi Sebeş şi s-au întâlnit în Lancrăm, la nodul rutier de intrare în autostrada A 1, de unde au continuat protestul pe autostradă până spre limita cu judeţul Sibiu, zonă în care ar urma să se înbtâlnească cu transportatorii din judeţul Sibiu care protestează şi ei.

La ora transmiterii acestei ştiri, transportorii circulă cu viteză redusă pe autostradă şi claxonează.

Pe parbrizul autovehiculelor, transportatorii au afişat mesaje precum ”Protestez RCA”, acţiunea fiind organizată în semn de protest faţă de preţurile ridicate ale poliţelor RCA pentru maşinile de transport.

În jur de 400 de camioane se deplasează cu viteză redusă pe şoseaua de centură a Aradului, şoferii participând la acţiunea de protest faţă de tarifele RCA. Traficul este parţial blocat în zonă, transportatorii anunţând că mitingul lor, prin care cer şi demisia şefului ASF, va dura în jur de patru ore.

Aproximativ 400 de camioane au fost aduse, joi, în jurul orei 10.00, pe centura Aradului pentru a un protest al transportatorilor membri ai Asociaţiei Profesionale a Transportatorilor ”Europa 2002”, care are aproximativ 350 de firme membre din judeţul Arad, ce deţin 5.000 de camioane.

Preşedintele asociaţiei, Adrian Pop, a declarat, pentru News.ro, că s-a decis continuarea protestului până când şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, va demisiona.

Circa 3.000 de persoane participă la mitingul organizat de patru patronate ale transportatorilor rutieri în Piaţa Victoriei, la care s-au asociat şi taximetrişti, în piaţă fiind aduse aproximativ 70 de camioane. Participanţii la miting scandează împortriva Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi a preşedintelui instituţiei, Mişu Negriţoiu, considerat răspunzător de scumpirea acelerată a poliţelor RCA.

Peste 100 de taximetrişti sunt prezenţi, cu maşinile, în zona protestului. Protestul, care are loc în Piaţa Victoriei, a început la ora 9.00 şi este programat să se termine la ora 15.00.

Circulaţia este restricţionată pe Şoseaua Kiseleff, de la Piaţa Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei şi de la Piaţa Arcul de Triumf până la Piaţa Presei, permiţându-se permanent circulaţia pe Strada Arhitect Ion Mincu.

În replică la acțiunile de protest, Executivul a transmis că nu este de competența Guvernului să stabilească tarifele RCA.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top