Connect with us

Știri

Trafic BLOCAT pe A2. Un container a căzut dintr-un tir

Traficul este blocat pe A2, în sensul spre Bucureşti. Un container a căzut dintr-un TIR pe șosea, din cauza vântului, dar din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Se pare că respectivul container nu era bine ancorat și a căzut din mers pe sensul către București al Autostrăzii Soarelui, între kilometrii 120-125 (sensul Fetești-Drajna).

Proprietarul camionului a trimis o macara să ridice containerul, dar până atunci drumul este blocat și zeci de șoferi așteptau de cel puțin 30 de minute, formându-se coadă. Operațiunile sunt îngreunate de vântul puternic.

Poliția a anunțat că trimite la fața locului echipaje, pentru a ajuta la fluidizarea traficului, în momentul în care circulația va fi posibilă.

Citeşte şi HAOS în trafic și drumuri blocate. Codul portocaliu de viscol mătură România

Codul portocaliu de ninsoare şi viscol face ravagii în România. Este haos în trafic pe Valea Prahovei, unde peste 130 de tiruri şi camioane sunt oprite.

Drumurile naţionale din Moldova sunt acoperite, joi dimineaţă, cu zăpadă, informează Centrul Infotrafic din Poliţia Română. DN67C Transalpina este închis între Rânca şi Novaci, din cauza viscolului, iar în judeţul Prahova, DC 134 Cota 1400 Sinaia este închis din pricina zăpezii abundente.

În judeţul Caraş Severin, au fost închise din cauza condiţiilor meteo nefavorabile DJ 582E Prislop – Semenic, DJ 608A Telescaun – Muntele Mic şi DJ 582 Brebu Nou – Slatina Timiş.

În judeţul Covasna, DN11C este blocat între Turia si Bixad, pe tronsonul kilometric 13 – 33, din cauza mai multor copaci căzuţi pe suprafaţa carosabilă.

În judeţul Gorj, DN67C Transalpina este închis între Rânca şi Novaci, pe tronsonul kilometric 16+200 – 34+800, din cauza viscolului puternic.

În judeţul Prahova, DC 134 Cota 1400 Sinaia este închis din pricina zăpezii abundente

De asemenea, tot în judeţul Prahova din cauza condiţiilor meteo nefavorabile a fost instituită o restricţie de tonaj de 7,5 tone pe DN1A Vălenii de Munte( kilometrul 115+300 de metri şi Braşov).

În judeţul Vrancea, pe DN2, în localitatea Bizicheşti, un camion a rămas blocat pe prima bandă a acostamentului, din cauza unei defecţiuni tehnice.

Mai multe drumuri din judeţele Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Vâlcea, Gorj, Caraş-Severin, Hunedoara, Maramureş, Cluj, Alba, Harghita, Covasna şi Neamţ sunt acoperite cu zăpadă.

Până joi, la ora 20:00, va fi în vigoare un Cod portocaliu de vremea rea în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbura, unde viteza vântului la rafală va depăşi 80 – 90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 – 140 km/h, viscolind ninsoarea şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Judeţele vizate de această avertizare sunt: Iaşi, Vaslui, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Vrancea, Bacău, Neamţ, Tulcea, Buzău, Covasna, Braşov, Prahova, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj şi Caraş-Severin.

De asemenea, până la ora 17:00, în judeţele Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi în zona joasă a judeţelor Neamţ şi Bacău vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75 – 85 km/h şi temporar va ninge viscolit.

Pe de altă parte, până joi, la ora 22:00, este în vigoare un Cod galben de vreme rea în judeţele: Constanţa, Brăila, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Bistriţa Năsăud, Harghita, Mureş, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj, Hunedoara, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Caraş-Severin.

Astfel, în zona de munte va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpada

În după-amiaza zilei de miercuri (17 ianuarie) şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (17/18 ianuarie), în Transilvania vor fi la început precipitaţii mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

În a doua parte a nopţii de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) şi în cursul zilei de joi (18 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei şi pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile.

Cantităţile de apă vor depăşi local 15 – 20 l/mp şi izolat 30 – 35 l/mp, iar vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în sud, centru, est şi la munte, unde vor fi rafale de 50 – 70 km/h, iar local în Moldova, în Dobrogea şi pe crestele montane înalte, 70 – 80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

În sudul, sud-estul şi centrul ţării, pe arii restrânse, vor mai fi depuneri de polei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top