Connect with us
Trafic rutier închis între localităţile Bărăganu şi Ţăndărei. Rutele ocolitoare:

Știri

Trafic rutier închis între localităţile Bărăganu şi Ţăndărei. Rutele ocolitoare:

Compania Națională de Administrare a Insfrasructurii Rutiere anunță că circulaţia rutieră pe DN 21A, pe sectorul de drum cuprins între km 0+000 (Bărăganu) – km 21+126 (Ţăndărei), se va închide pentru toate categoriile de autovehicule. Măsura va fi luată începând de miercuri, în vederea execuţiei lucrărilor de reparaţii.

„Începând de astăzi, 18 aprilie 2018, se închide circulaţia rutieră pe DN 21A, pe sectorul de drum cuprins între km 0+000 (Bărăganu) – km 21+126 (Ţăndărei), pentru execuţia lucrărilor de reparaţii sistem rutier – sector experimental reciclare la rece.

Execuţia acestor lucrări presupune închiderea traficului rutier pentru toate categoriile de autovehicule în perioada 18 aprilie 2018 – 18 mai 2018″, se menţionează într-un comunicat al CNAIR.

Pe durata execuţiei lucrărilor, circulaţia se va desfăşura pe ruta ocolitoare: Intersecţia DN21A km 0+000 cu DN21 km 57+780 (Bărăganul) – intersecţia DN21 km 89+680 cu DN2A km 66+050 (Slobozia) – intersecţia DN2A km 90+250 – DN21A km 23+366 (Ţăndărei).

Până pe 30 aprilie 2018 , traficul va fi restricţionat și între Jurilovca și Enisala.

Din cauza exercițiilor militare care se desfășoară în Poligonul Batalionului de Infanterie Marină din orașul Babadag, traficul rutier pe drumul judeţean care leagă comuna Jurilovca de cetatea Enisala, este restricţionat începând de luni. Cetatea Enisala este cel mai vizitat obiectiv turistic al județului.

Potrivit informaţiilor furnizate pe site-ul Consiliului Judeţean (CJ), restricţia de circulaţie va fi valabilă până la sfârşitul acestei luni, zilnic între orele 08,00 şi 23,00.

„Circulaţia pe DJ 222, între localitatea Enisala şi localitatea Sălcioara va fi restricţionată prin amplasarea a două bariere. Pentru rezolvarea unor situaţii de urgenţă se va lua legătura în mod obligatoriu cu Poligonul de tragere Babadag”, se menţionează pe site-ul CJ Tulcea.

Rute alternative

Pentru perioada în care în Poligonul BIM se execută trageri, autoritatea judeţeană recomandă ca rută alternativă de circulaţie utilizarea variantelor care includ drumul naţional Tulcea – Constanţa, respectiv Babadag – DN 22 – Ceamurlia de Jos – Jurilovca – DJ 222 – Sălcioara.

BIM Babadag este singura unitate de acest tip din România, iar poligonul din apropierea cetăţii Enisala găzduieşte frecvent exerciţii militare cu trageri.

Cu circa 40.000 de turişti pe an, cetatea Enisala este, potrivit Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion”, cel mai vizitat obiectiv turistic din judeţul Tulcea.

Drumul judeţean 222, care trece prin comuna Jurilovca şi ajunge la cetatea Enisala, este preferat de turişti datorită peisajului.

Traficul rutier a fost restricționat în București, între 12 și 15 aprilie:

Trafic restricționat în București, ca urmare a Festivalului Spotlight. Rutele ocolitoare:

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top