Connect with us

Știri

Tragedie în Biserica Ortodoxă Română. Preotul Neagu s-a sinucis! Motivul care l-a împins să facă asta

Tragedie în rândul Bisericii Ortodoxe Române. Preotul Silviu Neagu și-a pus capăt zilelor sâmbătă, după ce s-a spânzurat de un copac aflat în curtea casei.

Preotul a slujit biserica din localitatea doljeană Ostroveni timp de 14 ani și era văzut de localnicii drept un om respectat. Neagu avea doi copii și era căsătorit.

Localnicii spun acum că Ostroveni este o comună blestemată.

„Din bătrâni se ştie că dacă un preot îşi pune capăt zilelor nu este un lucru bun. Peste comuna noastră s-a abătut acum un blestem şi o să vedeţi acest lucru.

Este mare păcat să recurg la un astfel de gest, iar cu atât mai rău este dacă eşti preot.

Eu l-am văzut duminica trecută la biserică şi era vesel şi nu mi-am dat seama că are probleme, dar fiecare om are secretele lui“, a mai povestit un localnic pentru ziarul Adevărul.

Rudele preotului au povestit cu lacrimi în ochi că se afla în pragul divorţului, iar gândul că poate să îşi piardă familia l-a împins dincolo de marginile disperării.

Silviu Neagu a lăsat un bilet de adio în care a explicat motivul sinuciderii şi şi-a cerut iertare lui Dumnezeu.

„Şi-a hotărât singur soarta. Avea probleme cu soţia şi l-au afectat. Înainte să recurgă la acest gest necugetat a lăsat un bilet de adio de şaşe pagini, iar acolo a scris totul. Şi-a cerut iertare de la copii, părinţi, prieteni, dar mai ales de la Dumnezeu.

Soţia l-a ameninţat cu divorţul, iar acest lucru l-a afectat foarte mult. Era preot, dar avea o fire sensibilă“, a declarat unchiul preotului Silviu Neagu, pentru sursa citată.

Reprezentanţii Mitropoliei Oltenia au precizat că preotul Silviu Neagu nu a dat semne că are avea nevoie de sprijin.

„Este o situaţie mai mult decât regretabilă şi ne rugăm pentru familia părintelui să îi ajute Dumnezeu să depăşească momentul acesta greu din viaţa lor.

Părintele avea un comportament normal, era un părinte bun şi nu a dat semne că ar avea nevoie de sprijin, avea duhovnic, se spovedea“, a precizat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Olteniei, Ioniţă Apostolache.

Preotul Silviu Neagu

Preotul Silviu Neagu

Te-ar putea interesa și: De ce se ține lumânărea când moare cineva

Una dintre cele mai importante tradiții funerare este ținerea lumânării mortului. Există o explicație pentru care se ține lumânarea atunci când cineva moare.

Tradiția ortodoxă se referă la lumânare ca la un simbol al adevărului și sfințeniei, care este Iisus Hristos.

Lumânarea semnifică viața veșnică dorită după moarte și o jertfă adusă lui Dumnezeu.

Credința populară evidențiază mai multe utilizări ale lumânării.

Aceasta este folosită la diferite evenimente importante, cum ar fi: botezul, cununia sau moartea.

Despre ultima, se spune că îl va călăuzi pe cel decedat pe drumul către lumea cealaltă.

O superstiție falsă spune că dacă îi ții lumânarea cuiva care moare, atunci păcatele lui se vor transfera ție, dar învățătura creștină contrazice aceste lucruri.

De asemenea, dacă o persoană moare fără lumânare, acest lucru nu este considerat un păcat.

Preoții spun că cel mort ia cu el păcatele pe lumea cealaltă, așa că cel mai mare păcat este ca cineva să moară fără să se spovedească sau împărtășească.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top