Connect with us
Tragedie la o nuntă din Neamț. Planul roșu de intervenție a fost activat

Știri

Tragedie la o nuntă din Neamț. Planul roșu de intervenție a fost activat

Autorităţile din judeţul Neamţ au activat planul roşu de intervenţie în cazul unui incident petrecut duminică seara la o nuntă organizată la o pensiune din localitatea Durău.

UPDATE Răniţii sunt transportaţi la UPU Spitalului Judeţean Tîrgu Mureş   În urma reevaluării stării medicale, s-a stabilit că trei din cele 18 persoane rănite sunt în situaţie gravă (politraumatisme) după ce balustrada de la Pensiunea Vânătorul s-a prăbuşit.

Toate persoanele rănite sunt transportate la Centrul de Primiri Urgenţe Topliţa, de unde vor fi preluate de ISU Mureş şi dirijate spre Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş.

În sprijinul ISU Neamţ intervin la misiunea din staţiunea Durău intervin şi echipaje de la ISU Bacău (o autospecială victime multiple), ISU Harghita (un echipaj de prim-ajutor), ISU Botoşani (un echipaj de prim-ajutor) şi ISU Suceava (două ambulanţe SMURD).

De asemenea, în curs de intervenţie este şi un echipaj cu medic de la ISU Iaşi.

Mai multe persoane participante la eveniment având de suferit în urma ruperii balustradei de la terasa unităţii, informează IGSU.

„Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie”, precizează sursa citată.

Un elicopter SMURD a fost prealertat în sprijin

La faţa locului au fost trimise de urgenţă două ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple şi 7 ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Potrivit IGSU, din informaţiile deţinute până la acest moment, 14 dintre persoanele surprinse au fost rănite, 3 dintre acestea mai grav, cu diverse politraumatisme.

Misiunea este in dinamica, iar echipajele medicale efectueaza evaluarea celor implicaţi în acest incident, la faţa locului.

În sprijinul echipajelor care intervin, au fost trimise în sprijin: o autospecială pentru transport personal şi victime multiple ( cu medic) de la ISU Bacău, un echipaj de prim-ajutor de la ISU Harghita, un echipaj de prim -ajutor de la ISU Botoşani şi 2 ambulanţe SMURD de la ISU Suceava. De asemenea, o ambulanţă a Serviciului Judeţean Suceava se deplasează spre locul producerii incidentului.

Citește și Accident în Bălțați, județul Iași. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Persoanele rănite vor fi duse la Topliţa, de unde vor fi preluate de echipaje medicale de la ISU Mureş cu 2 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, o ambulanţă de terapie intensivă mobilă şi o ambulanţă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă ( cu medic) în vederea transportării la Unitatea de Primiri Urgenţe Târgu Mureş, pentru investigaţii suplimentare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top