Incident grav, în această după-amiază, în Calea Șagului din Timișoara. Un copil de doi ani a căzut de la etajul 9 al blocului în care locuia. Micuțul a fost transportat de urgență la spital.
Copilul, spun polițiștii, era acasă, cu tatăl său. Mama era la serviciu. Micuțul a căzut de la etajul zece al unui bloc situat la intersecția dintre Calea Șagului și strada Eneas și a ajuns pe parbrizul unei mașini. El se află în stare gravă a fost transportat de urgență la spitalul Louis Țurcanu, pentru îngrijiri medicale.
Polițiștii au deschis o anchetă și încearcă acum să afle cum a reușit copilul de doi ani să ajungă la geam.
“Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un băiețel de 2 ani a căzut de la etajul 10 al unui imobil situat pe raza municipiului Timișoara. Copilul a fost transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale. Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările producerii incidentului. În cauză vor fi dispuse măsuri legale”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia pe DN2A (E60) Constanţa – Slobozia este întreruptă pe ambele sensuri la ieşirea din localitatea constănţeană Ovidiu către Mihail Kogălniceanu, din cauza unui accident rutier grav în care au fost implicate două autoturisme în jurul orei 14.25.
Ce-a de-a patra victimă a accidentului a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, cu un echipaj SMURD.
Doi bărbați și o femeie sunt cele 3 persoane decedate în urma impactului frontal între o mașină marca BMW și un microbuz de marfă.
Cel puțin 3 oameni au murit, iar elicopterul SMURD a fost solicitat să intervină.
Pământul s-a zguduit din nou în această după-amiază. Un cutremur de 3,5 pe scara Richter s-a produs, duminică, la ora 14.58, informează Institutul Naţional pentu Fizica Pământului.
Un cutremur de 3,5 pe scara Richter s-a produs, duminică, la ora 14.58, în Marea Neagră, la o adâncime de 10 kilometri, informează Institutul Naţional pentu Fizica Pământului.
Anunț de ultim moment al directorului INFP: “Am reconsiderat cutremurul maxim posibil la 8,1 grade Richter”
Constantin Ionescu, directorul Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP) a anunțat realizarea unei hărți speciale a municipiului București din punct de vedere seismic.
Totodată, șeful INFP a vorbit și despre ultimele cercetări ale seismologilor care au arătat că magnitudinea maximă la care poate ajunge un seism produs pe teritoriul nostru a fost reconsiderată la 8.1 grade.
“La noi, până la realizarea acestei hărți, cutremurul maxim posibil a fost de 7,8 grade. în urma ultimelor cercetări pe care le-am făcut am reconsiderat cutremurul maxim posibil la 8,1 grade Richter. Vrancea poate să producă un astfel de cutremur”, a spus Ionescu, pentru Observator.
Directorul INFP a explicat și care sunt cutremurele cele mai periculoase pentru România
“în România, cutremurele care pot provoca pagube sunt cutremurele cu magnitudini peste 7, și nici atunci. Practic, ar trebui să îndeplinească mai multe condiții pentru a provoca pagube. Cutremururul din 77 a avut 7,4 grade, s-a produs la o adâncime de 90 de km, a avut un anumit mecanism de rupere. și propagarea contează. Cutremurele care se produc în zona 90 de km. adâncime se propagă spre București, celelalte, la adâncimi mai mari, au directivitate către nord-estul României”, a mai spus Constantin Ionescu.
Acest articol a fost actualizat la: 2017-11-12T18:48:48+02:00 18:48
Acest site foloseste cookies.
Read More