Connect with us
Tragedii aviatice care au îndoliat lumea fotbalului. Istoricul dezastrelor aviatice în care sunt implicate echipe de fotbal mai bifează un episod dramatic.

Știri

Tragedii aviatice care au îndoliat lumea fotbalului

Tragedii aviatice care au îndoliat lumea fotbalului. Istoricul dezastrelor aviatice în care sunt implicate echipe de fotbal mai bifează un episod. Avionul cu 81 de pasageri, incluzând membri echipajului care s-a prăbușit în această dimineață în apropiere de Medellin, este a treia tragedie de acest gen în care este implicată o echipă de fotbal.

În avionul căzut în munții Columbiei se aflau 22 de fotbaliști ai echipei Chapecoense SC. Gruparea braziliană zbura în Columbia pentru a înfrunta Atletico Nacional, în finala Cupei Sudamericana.

Conform informațiilor apărute până în acest moment, condițiile meteorologice nefavorabile par să fie principalul motiv al tragediei. Surse din presa braziliană, citate de Agerpres susțin că numai 3 fotbaliști au reușit să scape cu viață.

Catastrofa petrecută în această dimineață aduce aminte de alte două tragedii aviatice similare petrecute în urmă cu mai bine de 50 de ani.

Tragedii aviatice: Drama de la Superga

Tragedia de la Superga

Tragedia de la Superga

În 1949, un avion în care se afla întreaga echipă italia AC Torino s-a prăbușit în apropiere de orașul piemontez. Niciunul dintre cei 31 de pasageri nu a supraviețuit. Aeronava FIAT G212CP aparținând Avio Linee Italiene se întorcea de la Lisabona unde disputase un meci contra Benficăi.

Condițiile meteorologice neprielnice l-au forțat pe pilotul Pierluigi Meroni să zboare la o altitudine joasă, unde vizibilitatea era mai bună. Totuși, plafonul dens de nori, ploaia și vântul l-au făcut pe pilot sa-și piardă reperele și să vireze greșit, lovind astfel, un zid al Bazilicii Superga.

Tragedia de pe aeroportul din Munchen

Tragedia de la Munchen

Tragedia de la Munchen

În 1958, echipa Manchester United se întorcea de la Belgrad, unde jucase contra Stelei Roșii, în sferturile de finală ale Cupei Campionilor. Avionul aparținând British European Airways avea la bord 44 de pasageri. 23 din aceștia au decedat pe loc ca urmare a accidentului.

Tragedia s-a petrecut la a-3-a încercare de decolare de pe aeroportul Riem din Munchen. Și în acest caz, condițiile meteo nefavorabile au determinat prăbușirea avionului. Printre supraviețuitorii dezastrului s-au numărat celebrul antrenor Matt Busby, dar și fotbalistul Bobby Charlton. Acesta din urmă, avea să câștige Cupa Mondială cu naționala Angliei în 1966.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top