Categorii Știri

Traian Băsescu, despre soarta pensionarilor: „Aș merge pe mărirea pensiilor mici. Acolo e marea suferință”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a vorbit despre situația pensiilor din România. Liderul PMP susține că pensiile se vor plăti în continuare, însă cu bani luați de la investiții sau împrumuturi.

Cum vede Băsescu soarta pensionarilor în viitorul apropiat

„Guvernul se împrumută sau ia din banii de la dezvoltare 4 miliarde de euro pentru pensii. Aș merge pe mărirea pensiilor mici, pentru că acolo e marea suferință. În timpul guvernului Boc, s-a introdus pensia minimă obligatorie în mediul rural. A fost un efort uriaș care i-a scos din mizerie pe cei din mediul rural care au trudit la CAP-urile comuniste până la Revoluție. Suntem aproape un angajat la un pensionar. Vă spun cinstit: sunt departe de a fi un om care are soluții la această problemă.

Trebuie dată prioritate pentru creșterea pensiilor mici. Povestea că s-au tăiat pensiile e o mare minciună propagandistică. Nu s-a produs o tăiere a pensiilor. Asta e realitatea.

Dacă acea măsură se lua temporar, nu ar fi fost nevoie de creșterea TVA-ului. Cei cu pensii foarte mici au pierdut foarte mult. Asta a fost măsura cu care s-a compensat. Pensiile se vor plăti. Se vor împrumuta bani sau se vor lua din banii de investiții.

CITEȘTE ȘI: Traian Băsescu a mers cu trenul la Brașov. Ce spune fostul președinte despre transportul feroviar

Pensiile speciale sunt un element de inechitate. La unele pensii speciale se ia ultimul venit. Am auzit și de varianta că își vând casa în ultimul an și și-o trece la venituri. A merge pe ultimul venit din ultima lună nu reflectă contribuția ta de-a lungul vieții”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Fostul președinte a mai spus că în perioada următoare vor apărea dosare grele. ”Vor mai fi dosare resunătoare care vor cădea din lipse de probe, deși oamenii au fost plimbați cu cătușe. Am informații că vor mai fi dosare, știu eu vreo două dosare”, a adăugat acesta.

Share
Scris de
Daniel Șuta

Acest site foloseste cookies.

Read More