Traian Băsescu, la ÎCCJ, în dosarul “Demisia în cinci minute”

05.10.2016
Traian Băsescu, la ÎCCJ, în dosarul “Demisia în cinci minute”

Fostul președinte Traian Băsescu s-a prezentat miercuri la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde se judecă dosarul în care Ioan Șerb a reclamat că procurorii nu l-au trimis în judecată după ce nu și-a respectat promisiunea din 2007.

UPDATE, ora 10.28: ICCJ rămâne în pronunţare privind trimiterea la Judecătorie a dosarului în care Băsescu e acuzat că nu şi-a ţinut promisiunea din 2007 de a demisiona

Fostul șef de stat spunea atunci că își va da demisia “în cinci minute” dacă Parlamentul va vota ca el să fie suspendat din funcție.

Liderul PMP a declarat, la intrarea în sediul insanţei supreme, că Ioan Şerb i-a cerut lui Tiberiu Niţu, când acesta era procurorul general al României, să fie deschis dosarul “Demisia în 5 minute”. Procurorii Parchetului instanţei supreme au deschis dosarul după ce Traian Băsescu şi-a încheiat mandatul, au făcut cercetări şi au dispus din nou închiderea cauzei, relatează news.ro.

La începutul lunii septembrie, Ioan Şerba a contestat la instanţa supremă decizia procurorilor de neîncepere a urmăririi penale în cazul lui Traian Băsescu, dosarul privind “neurmărire/netrimitere judecată” având miercuri primul termen.

Fostul preşedinte a spus că mai are şi alte dosare, printre care dosarul cu casa din strada Mihăileanu, care a fost redeschis, deşi fusese închis.

“Niţu a făcut un abuz, dar asta este viaţa. Djn câte ştiu, mai este încă un dosar, cu doamna Firea, în care nu mi s-a comunicat dacă mai sunt inculpate sau nu. Un dosar în care sunt acuzat de spălare de bani. Ăsta este cel mai umilitor din cele pe care le am. Să acuzi un preşedinte, după ce şi-a încheiat mandatul, că a spălat bani, este şi o lipsă de decenţă”, a spus Traian Băsescu.

Ioan Şerb l-a reclamat pe Traian Băsescu pentru faptul că în 2007 a afirmat că va demisiona în cinci minute şi nu s-a ţinut de cuvânt.

În 17 aprilie 2007, Traian Băsescu a afirmat că dacă Parlamentul va vota suspendarea sa din funcţie, îşi va da demisia în cinci minute.

Articolul continua dupa publicitate

“În situaţia în care, în pofida avizului Curţii Constituţionale, Parlamentul va vota suspendarea mea, în maxim cinci minute de la vot voi demisiona din funcţie şi voi chema în faţa electoratului şi pe cei care au generat un abuz constituţional’, spunea atunci Traian Băsescu.