Știri

Traian Basescu, urmarit penal! Reactia fostului presedinte

Fostul presedinte Traian Basescu este urmarit penal pentru spalare de bani si urmeaza sa fie chemat la Parchetul General pentru a fi audiat, transmit televiziunile de stiri.

Basescu este urmarit penal in dosarul terenului de la omul de afaceri Costel Casuneanu. In anul 2000, cand devenise primarul Capitalei, liderul PMP a cumparat un teren in zona Baneasa, cu bani a caror provenienta nu ar putea fi justificata, spun procurorii.

Procuroarea Elena Iordache de la Sectia de Urmarire penala si criminalistica a Parchetului General a inceput urmarirea penala fata de fostul sef de stat pe 13 aprilie. A doua zi, o echipa de politisti a mers acasa la Traian Basescu si l-a instiintat de punerea sub invinuire. Fostul sef de stat urma sa fie chemat astazi la Parchet pentru a i se aduce in mod oficial la cunostiinta calitatea de suspect, insa pana la urma invitatia la Parchet s-a amanat pentru o data care urmeaza sa fie stabilita, scrie romaniacurata.ro.

„Printr-o adresa a PICCJ am fost informat ca sunt suspect pentru spalare de bani in forma continuata legat de achizitia unui teren si a unei case in anii 2000 si respectiv 2002, urmare a unei reclamatii facuta de domnul Ciuvica.

Pentru corecta informare aduc la cunostinta ca in acelasi dosar, prin REZOLUTIA din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neinceperea urmaririi penale. Acest dosar a fost redeschis in 2015 la solicitarea PICCJ .

Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat ma voi prezenta in fata procurorului de caz”, a reactionat Basescu pe Facebook.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-04-20T10:08:22+03:00 10:08

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More