Connect with us
Tramvai 1 şi 10: Încep lucrările de separare a liniilor de traficul auto general

Știri

Tramvai 1 şi 10: Încep lucrările de separare a liniilor de traficul auto general

Vești bune pentru locuitorii Bucureștiului! Primăria Capitalei, prin RATB, demarează sâmbătă lucrările de creare a benzii unice de transport pentru liniile de tramvai 1 şi 10, prin montarea unor stâlpişori de separare a acestor linii de traficul auto, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

RATB va desfăşura lucrările pe două tronsoane ale traseului, şi anume: pe bulevardul Timişoara, de la intersecţia cu bulevardul Vasile Milea, până la intersecţia cu str. Răzoare; pe Şoseaua Viilor, de la intersecţia cu str. Constantin Istrati, până la intersecţia cu Calea Şerban Vodă.

Deţinătorii de vehicule sunt avertizaţi ca în următoarele zile să nu lase maşinile parcate pe prima bandă de circulaţie în zonele menţionate, pentru a nu îngreuna traficul şi desfăşurarea lucrărilor.

Săptămâna viitoare, RATB va începe montarea de garduri separatoare pe alte două tronsoane, unul cuprins între Pasajul Obor şi Bulevardul Timişoara, pe arterele Şoseaua Ştefan cel Mare, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Bulevardul Vasile Milea şi altul pe strada Constantin Istrati, de la intersecţia cu str. Progresului (Trafic Greu) până la intersecţia cu Şos. Viilor.

Lungimea totală a traseului celor două linii de pe inelul central al oraşului este de 21,6 km, din care 19,6 km vor fi delimitaţi cu gard de protecţie, iar circa 2 km cu stâlpi flexibili, se arată în comunicat.

Care vor fi beneficile pentru traficul general

Potrivit sursei citate, traseul liniilor 1 şi 10 asigură preluarea călătorilor din sudul oraşului (la terminalul Romprim) şi transportul acestora pe un traseu circular, care atinge cele mai importante noduri de transport, precum:

Piaţa Sudului, Constantin Brâncoveanu, Eroii Revoluţiei, Str. Viilor, str. Progresului, Răzoare, Pasaj Basarab, Bd. Nicolae Titulescu, Piaţa Victoriei, Şos. Ştefan cel Mare, Obor, Iancului, Baba Novac, Zona Dristor – Mihai Bravu, Calea Văcăreşti.

„Prin soluţia propusă – instituirea benzii proprii pentru acest traseu – se obţine o viteză sporită de exploatare şi o capacitate de transport cu 20% mai mare decât în prezent, aproximativ 2.700 de călători pe oră şi sens, aşa cum s-a întâmplat în cazul liniei 21, care s-a dovedit un mare succes.

Astfel, pe lângă creşterea ritmicităţii, linia 21 oferă acum posibilitatea de realizare a călătoriilor într-un timp mai scurt cu până la 20 de minute, iar pe tronsonul aglomerat de pe Şos.

Citește și: Vești proaste pentru bucureșteni! Anunțul RATB cu privire la dotarea cu aer condiționat a tramvaielor

Colentina a scăzut cererea de transport pe liniile RATB paralele, ai căror călători au început să prefere tramvaiul. Vehiculele devenite astfel disponibile au fost utilizate pe alte linii, care aveau o cerere mai mare.

Totodată, redistribuirea vehiculelor RATB creează efecte benefice pentru traficul general al oraşului”, precizează PMB.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top