Connect with us
Transfăgărășanul, închis din cauza viscolului. Utilajele de deszăpezire intervin

Știri

Transfăgărășanul, închis din cauza viscolului. Utilajele de deszăpezire intervin

Drumul naţional (DN) 7 C Transfăgărăşan este închis, joi, între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă, din cauza visolului, mai multe utilaje intervenind în zonă pentru deszăpezirea şoselei, informează news.ro.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Sibiu au anunţat, joi dimineaţă, că Transfăgărăşanul este închis din cauza viscolului.

”Din cauza condiţiilor meteo – viscol – DN 7 C Transfăgărăşan – este închis între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă. În zonă se acţionează cu utilaje de deszăpezire”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Judeţene Sibiu.

Potrivit meteorologilor, la Bâlea Lac ninge, stratul de zăpadă fiind de 16 centimetri. În zonele unde ninge viscolit, stratul de zăpadă acumulată este mult mai mare.

În zona montană, vizibilitatea este redusă, iar temperaturile înregistrate sunt negative.

Vă reamintim că Administrația Națională de Meteorologie a emis două Coduri Galbene de vreme severă. Acestea sunt valabile în șase județe din țară.

Primul Cod Galben este valabil în intervalul orar 8:30 și 14:30, în zonele de munte din județele Neamț și Suceava. În intervalul orar specificat se vor semnala, la altitudini de peste 1000 m, ninsoare însoțită de vânt, cu viteze la rafală de 65…70 km/h, care va determina scăderea vizibilității sub 100 m.

Cel de-al doilea Cod Galben este valabil în intervalul orar 7:45 și 13:45, în zona de munte din județele Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița. În intervalul orar specificat se va semnala vânt cu viteze la rafală de peste 90 km/h la altitudine de peste 1800 m.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top