Connect with us
Transfăgărășanul, închis din cauza viscolului. Utilajele de deszăpezire intervin

Știri

Transfăgărăşanul, închis între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac din cauza viscolului

Transfăgărăşanul (DN 7C) a fost închis luni, la prânz, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, pentru ca drumarii să îndepărteze zăpada care este viscolită, a anunţat Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Drumarii au ieşit deja să împrăştie material antiderapant pe DN 7 C – Transfăgărăşan, deoarece la peste 2000 de metri a nins.

După această dată, între Bâlea lac şi Bâlea Cascadă se poate circula doar cu telecabina, însă aceasta nu funcţionează din cauza unei defecţiuni.

În zonele afectate de ninsori şi viscol, Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri intervin cu promptitudine, se precizează într-un comunicat transmis sâmbătă de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„Având în vedere avertizările emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, care anunţă fenomene meteorologice manifestate prin căderi de zăpadă şi viscol, toate Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri ale CNAIR SA au mobilizat personalul pentru a interveni prompt în caz de nevoie”, se arată în comunicat.

Transfăgărăşanul este încă deschis traficului rutier până la data de 31 octombrie

„Drumarii au intervenit pe Trasfăgărăşan (DN 7C), Transalpina (DN 67C), DN 1A şi pe DN 73. Astfel, astăzi, 7 octombrie 2017, în intervalul orar 12.00-17.00, angajaţii CNAIR SA au intervenit în total cu 6 autoutilaje şi au răspândit 11 tone de material antiderapant (sare)”, precizează CNAIR.

„La această oră ninge pe DN 7C, zona Bâlea şi sunt precipitaţii sub formă de lapoviţă pe DN 67C Novaci-Rânca, DN 73 Fundata şi DN 1A – Săcele”, se mai arată în comunicatul CNAIR.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, vineri, că 55 de zone din cele 57 sunt acoperite cu contracte multianuale de deszăpezire, pe patru ani, două loturi din Bucureşti fiind în prezent contestate.

„Avem acoperite 55 de zone (din 57), cu contracte multianuale pe 4 ani. S-a încheiat şi contractul cu sarea. Mai avem două loturi pe Bucureşti care sunt contestate, dar dacă nu se vor rezolva între timp, avem utilaje necesare să facem faţă”, a spus ministrul Transporturilor, care a discutat la Timişoara cu şefii Direcţiilor Regionale ale Companiei de drumuri, despre stadiul pregătirilor pentru iarnă.

Directorii regionalelor de drumuri riscă să fie demişi dacă nu aplică măsuri eficiente de deszăpezire, a avertizat, ministrul Transporturilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top