Connect with us
Tratamentul pentru coronavirus, prescris de Streinu Cercel la „Matei Bals”

Știri

Tratamentul pentru coronavirus, prescris de Streinu Cercel la „Matei Bals”

Medicii de la Insitutul de Boli Infecțioase “Matei Balș” din București au o schemă specială de tratament pe care o aplică pacienților infectați cu noul coronavirus.

Precizari importante despre schema de tratament a pacientilor cu coronavirus

Inainte de a va prezenta care sunt medicamentele pe care medicii specialisti le dau pacinetilor infectati cu COVID-19 trebuie sa precizam un lucru extrem de important.

Aceasta schema de tratament se aplica exclusiv de catre medici, in spitale. Sub nicio forma nu se recomanda ca populatia sa recurga la automedicatie pe baza celor scrise mai jos.

Retineti, asadar, ca acest articol este scris doar cu titlu informativ, iar aceasta schema se poate schimba oricand de catre medici, in functie de caz.

Revenim la schema de tratament pe care medicii de la Institutul Matei Bals o aplica pacientilor cu coronavirus si precizam ca aceasta prevede patru situatii: cazurile usoare (manifestari clinice usoare, fara pneumonie), cazurile moderate (febra cu imagine radiologica de pneumonie) cazurile severe si cazurile critice.

Criteriile pentru definirea tratamentului
Redam in continuare schema de tratament aplicata pacientilor cu coronavirus aflati in categoria cazurilor severe, respectiv critice:

Cazuri severe: Adulti care indeplinesc oricare din criteriile urmatoare:

– FR ≥ 30 respiratii/min

– pSO2 ≤93% in repaus

– PaO2/FiO2≤300 mmHg

– Rx. care arata progresia leziunilor in 24-48h cu >50%

Copii care imdeplinesc oricare din criteriile urmatoare:

– Tahipnee (FR ≥ 40 respiratii/min la copilul de 1-5 ani

– pSO2 ≤92% in repaus

– Respiratie laborioasa, cianoza, apnee intermitenta

– Letargie sau convulsii

– Dificultati in alimentare si semne de deshidratare

Cazuri critice, cu oricare din urmatoarele criterii:

– Insuficienta respiratorie si necesitatea ventilatiei mecanice,

– Soc,

– Orice insuficienta de organ care necesita ingrijire in TI.

Schema de tratament obtinuta de FANATIK include si o serie de indicatori clinici pe baza carora medicii caracterizeaza formele severe si critice, pe doua categorii: adulti si copii.

Adulti:

– Limfocite periferice care scad progresiv

– Teste de inflamatie care cresc progresiv: PCR, IL-6

– Cresterea progresiva a lactatului

– Leziuni pulmonare care se dezvolta rapid intr-o perioada scurta de timp

Copil:

– Cresterea FR

– Reactivitate mentala slaba si somnolenta

– Cresterea progresiva a lactatului

– Rx.: infiltrate in ambele campuri pulmonare sau afectare lobara multipla, revarsat pleural sau progresia rapida a leziunilor intr-o perioada scurta de timp

– Copil sub 3 luni cu boli subiancente sau cu deficiente imune.

Recomandari in timpul tratamentului pentru infectiile cauzate de COVID-19
Potrivit documentului transmis catre FANATIK, tratamentul fiecarui pacient cu coronavirus este determinat de severitatea bolii. In tratamentul general, specilistii romani au grija ca pacientul sa respecte si urmatoarele cerinte:

– Repaus la pat

– Suport caloric suficient

– Monitorizarea balantei pentru apa si electroliti pentru a mentine stabilitatea mediului intern

– Monitorizarea stransa a semnelor vitale si a pSO2.

In ceea ce priveste terapia antivirala aplicata in schema de tratament a pacientilor cu coronavirus, specialistii de la Matei Bals recomanda medicilor sa repecte indicatiile terapeutice in functie de fiecare grupa de varsta si de gravitatea bolii.

O alta recomandare ce apare in document este aceea de a nu utiliza 3 sau mai multe antivirale in acelasi timp.

“Pentru pacientii cu deteriorare progresiva a indicatorilor de oxigenare, progresie rapida a imaginilor pulmonare si respuns inflamator excesiv. De utilizat pentru 3-5 zile, methylprednisolon, 1-2 mg/kg/zi”,

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top