Connect with us

Știri

Trebuie sa citesti asta! Facebook schimba modul in care afiseaza postarile

Facebook a anuntat modificari la algoritmul care afiseaza postarile. Conform unui articol postat pe blogul companiei, prioritare vor fi postarile care ofera continut relevant utilizatorilor, cele cu care acestia vor dori sa interactioneze mai mult.

„Scopul News Feed-ului este de a afisa postarile care conteaza. Actiunile de pe Facebook – comentarea, distribuirea, aprecierea – reprezinta criterii pentru a determina ce va fi afisat prioritar in News Feed”, informeaza Facebook printr-un articol postat pe blogul sau. „Acest lucru nu este insa intotdeauna relevant, de aceea am efectuat un studiu in care 1.000 de utilizatori au evaluat News Feed-ul”.

VEZI SI: FACEBOOK va avea in curand noi optiuni! Vezi aici ce butoane vor aparea pe reteaua sociala

VEZI SI: Decizie radicala a Facebook si Instagram! Publicitatea la arme pentru persoanele private, interzisa

Astfel ca, News Feed-ul va urmari ca utilizatorii sa vada cat mai sus postarile cu care vor dori sa interactioneze, in asa fel incat sa creasca probabilitatea ca utilizatorii sa deschida, sa aprecieze sau sa distribuie anumite postari.

Impactul schimbarilor anuntate de Facebook asupra difuzarii unui anumit subiect vor varia in functie de public si activitatea de publicare de pe pagina. In general modificarile nu ar trebui sa afecteze audienta unei pagini, insa este bine da stiut va unele pagini pot observa cresteri sau scaderi, a mai precizat Facebook pe blog.

CITESTE SI: Secretul Facebook: Cum arata cel de-al doilea site al retelei de socializare

Oficialii Facebook recomanda ca paginile sa nu incurajeze fanii sa efectueze anumite actiuni, precum click-uri sau aprecieri, pentru ca ar conduce doar cresteri temporare. Toate acestea, deoarece noul algoritm este capabil sa rebalanseze pozitionarea paginii in News Feed-ul utilizatorului.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top