Connect with us
Trei cazuri de botulism în Prahova. Trei oameni au ajuns la spital cu botulism, iar unul dintre ei este în stare gravă. A fost demarată o anchetă

Știri

Trei cazuri de botulism în Prahova. A fost demarată o anchetă epidemiologică

Trei cazuri de botulism în Prahova. Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar Veterinară Prahova au demarat o anchetă în acest caz.

Trei persoane din Câmpina au ajuns la spital, cu botulism, una dintre ele fiind în stare gravă.

Potrivit conducerii Spitalului Județean de Urgență Ploiești, o femeie în vârstă de 40 de ani este internată în Secția de Terapie Intensivă, iar alte două, dintre care un minor de 17 ani, sunt internate la Secția de Boli Infecțioase.

Trei cazuri de botulism în Prahova

“Femeia din secția de Terapie Intensivă este în stare mai gravă. A fost și intubată, cum nu mai e. Are o evoluție bună, dar are și alte afecțiuni. Pentru toți trei am comandat ser antibotulimic pe care l-am și administrat în urgență”, a declarat dr Florin Pușcariu, director medical al Spitalului Județean de Urgență Ploiești.
Potrivit sursei citate, ceilalți doi pacienți sunt în stare stabilă, fiind urmat tratamentul medical specific.

“Au consumat toți trei aceleași alimente la o masă. Au fost recoltate probe și așteptăm analizele. Au mâncat pește cumpărat de la un magazin, care se pare că era expirat. Am prevelat probe. Vom vedea”, a declarat Mihai Terecoasă, directorul DSV Prahova.

Peștele pe care l-au consumat cele trei persoane a fost cumpărat de la un magazin din Câmpina. Peștele a fost achiziționat de magazinul din Câmpina dintr-un depozit de lângă București. Dsv Prahova a luat legătura deja cu colegii din Ilfov.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top