Connect with us
Tatăl unuia dintre cei șapte violatori din Vaslui a rupt tăcerea la circa trei ani de la comiterea cumplitei faptei.

Știri

Trei dintre violatorii din Vaslui, aproape de eliberare

Cei şapte violatori din Vaslui care au scandalizat opinia publică în 2015 se numără printre beneficiarii recursului comensatoriu.Astfel, trei dintre ei se pregătesc acum de liberarea condiţionată.

Cei şapte tineri au fost condamnaţi în 2015 la pedepse cuprinse între 6 şi 10 ani de închisoare.

Toţi cei şapte tineri sunt în prezent încarceraţi în Penitenciarul Vaslui, executându-şi pedepsele în regim semideschis.

Primii trei care urmează a înainta cererile de liberare condiţionată sunt cei trei tineri care şi-au recunoscut faptele, fiind condamnaţi în baza acordurilor de recunoaştere.

Sursedin cadrul Penitenciarului Vaslui au precizat, pentru „Adevărul“, că Ioan Surleac, inculpatul care a primit pedeapsa cea mai mică (de şase ani de închisoare), va fi propus pentru eliberarea condiţionată în luna februarie, în timp ce Alin Rotaru şi Bogdan Boicu (condamnaţi la 6 ani şi 4 luni, respectiv 6 ani şi 6 luni) vor fi propuşi pentru eliberare condiţionată după jumătatea anului în curs.

Din punct de vedere calendaristic, cei trei tineri nu au executat, până în prezent, decât jumătate din pedepsele primite, însă au câştigat zile de libertate în baza recursului compensatoriu, urmare a condiţiilor grele de detenţie invocate.

Iniţial, cei şapte tineri au fost încarceraţi la Penitenciarul Iaşi

Acolo s-au plâns de condiţiile grele de detenţie. Pentru fiecare 30 de zile petrecute în condiţii precare, deţinuţilor, potrivit legii, li s-au acordat 6 zile ca fiind executate.

Cei şapte tineri, originari din localitatea Văleni, au fost arestaţi preventiv pe 12 noiembrie 2014, fiind acuzaţi că au violat ore în şir o elevă de 18 ani, pe care au acostat-o pe drumul de întoarcere de la şcoală spre casă.

Ulterior, pe 9 aprilie 2015, au fost plasaţi în arest la domiciliu, măsură care a fost înlocuită cu controlul judiciar pe 22 iunie 2015. Pe 17 august 2015, pe fondul indignării fără precedent stârnite în rândul opiniei publice, cei 7 tineri au fost rearestaţi o dată cu pronunţarea sentinţei de fond.

Pe 11 noiembrie 2015 Curtea de Apel Iaşi a pronunţat sentinţa definitivă în acest caz

Atunci, instanța a decis pedepse mai mari pentru toţi inculpaţii, cuprinse între 6 şi 10 ani.

Din condamnări, urma să se scadă cele aproape 12 luni de arest preventiv şi arest la domiciliu. Până în prezent, cei 7 tineri din Văleni au executat aproximativ 36 de luni de închisoare.

Niciunul dintre ei nu a achitat daune morale victimei, deşi instanţa i-a obligat să-i plătească 70.000 de lei despăgubiri.

Singurul care a arătat milă Ioan Surleac, cel care va intra în comisia de eliberări condiţionate în a doua jumătate a lunii februarie, este cel faţă pe care victima ar fi fost dispusă să îl ierte.

Totul pe motiv că a fost singurul care ar fi manifestat milă faţă de ea, şi a cerut celorlalţi să nu o mai batjocorească şi să o ducă acasă.

Surleac fusese plecat în străinătate şi revenise în satul natal chiar în seara violului. Nu a apucat să ajungă acasă, pentru că după ce a coborât din autocar a fost invitat de prieteni să participe la orgia sexuală.

Violul care a scandalizat România Cei şapte tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 ani, au fost acuzaţi că în luna noiembrie 2014 au violat o elevă de 18 ani, timp de mai multe ore, supunând-o unor suplicii greu de imaginat.

Adolescenta a declarat anchetatorilor că a fost stropită cu alcool să îşi revină, pentru ca, ulterior, agresorii să o batjocorească din nou.

Pe tot parcursul procesului, cei şapte tineri au au scandalizat opinia publică prin atitudinea sfidătoare şi campania agresivă de denigrare a victimei care au susţinută prin intermediul rudelor şi a prietenilor.

Susţinătorii violatorilor au fost extrem de vehemenţi: au ameninţat jurnaliştii că adună tot satul să îi violeze. La finalul procesului au sărit la bătaie, fiind cu greu liniştiţi de forţele de ordine.

Violul care a scandalizat România

Disputele pe seama acestui caz au apărut după ce violatorii au început să fie apăraţi de comunitatea locală, care considera victima principala responsabilă, sătenii din Văleni apreciind că aceasta ”a primit ceea ce a meritat”.

Prietenii violatorilor au susţinut că de fapt victima nu a fost violată, ci a avut parte de ”sex surpriză” şi nu merită ”cinci ani de închisoare pentru cinci minute de plăcere”.

Comportamentul celor şapte tineri, care nu au schiţat nicio urmă de regret pe tot parcursul procesului. Trei dintre ei şi-au recunoscut faptele, atitudinea zeflemitoare au accentuat indignarea în rândul opiniei publice.

Peste 400.000 de români au semnat o petiţie online prin care solicitau arestarea celor şapte tineri din Văleni.

1 Comment

1 Comment

  1. COCU EMA

    2018-01-23T10:22:44+02:00 at 10:22

    BRAVO FRATILOR ELIBERATI PE ACESTI DELICVENT SI MERITA…….AU RECUNOSCUT FAPTA ? SI CE DACA ? ASTA NU EXCLUDE FAPTA CE AU FACUT ….AU CIRCUMSTANTE ATENUANTE ??..DAR PE CINE AU VIOLAT A INTREBAT CINEVA CU SE SIMTE ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top