Știri

Trei drumuri județene închise pe 15 martie din cauza inundațiilor. Când ar putea fi redeschise

Trei drumuri judeţene şi două drumuri comunale din Covasna sunt închise circulaţiei din cauza problemelor cauzate de inundaţii, iar poliţia le recomandă şoferilor să evite deplasările în aceste zone.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna, sunt închise traficului rutier următoarele artere: DJ 131 B Baraolt – Augustin (în judeţul Braşov), DJ 131 Baraolt – Căpeni, de la intersecţia cu DJ131B.

DJ 103 B Ozun-Teliu (judeţul Braşov), din cauza creşterii nivelului apei, pe o porţiune de circa 500 metri aceasta acoperind partea carosabilă, DC 9 Surcea – Telechia, care este afectat de aluviuni pe o distanţă de 250 m, şi DC 38, de la intersecţia DJ 131B-DJ 131 până în localitatea Racoşul de Sus, drumul fiind afectat de acumulări de apă pe o porţiune de 1,5 km.

Potrivit sursei citate, „poliţiştii acţionează pentru devierea traficului şi prevenirea producerii de evenimente rutiere pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile”.

De asemenea, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna au fost mobilizaţi pe timpul nopţii şi intervin alături de echipele de salvatori, pentru evacuarea populaţiei, a animalelor şi a bunurilor, în localitatea Căpeni – Baraolt.

Cetăţenilor li se recomandă să evite deplasările în zonele afectate şi să respecte indicaţiile autorităţilor.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: Declarații de ultimă oră despre circulația de pe DN 10 blocată din cauza inundațiilor. Cum se desfășoară circulația în Sita Buzăului

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că circulaţia rutieră pe DN 10 Siriu-Sita Buzăului, care a fost blocată în cursul dimineţii de miercuri între localităţile Zăbrătău şi Crasna, din cauza apei acumulate pe carosabil, a fost reluată în jurul orei 13,30.

„Măsura a fost instituită din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a inundaţiilor ce făceau traficul rutier impracticabil în condiţii de siguranţă”, se menţionează într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Timp de mai multe ore, traficul rutier în zonă a fost deviat pe ruta DN 10 Siriu-Cislău – DJ102 Cislău-Vălenii de Munte – DN1A Vălenii de Munte – Braşov.

CITEȘTE ȘI: Cod roșu de inundații, valabil până la ora 18.00! Ce zone sunt vizate

Vremea joi și vineri: Ce vești au meteorologii și ce se întâmplă cu riscul de inundații

Share
Scris de
Vlad Mirabela

Acest site foloseste cookies.

Read More