Connect with us
Tren deraiat în Harghita plin cu călători. Incidentul s-a petrecut între Izvorul Mureşului şi Izvorul Oltului, în jurul orei 6:00.

Știri

Tren deraiat în Harghita. Circulație feroviară oprită între Izvorul Mureşului şi Izvorul Oltului

Tren deraiat în Harghita, în care se aflau 60 de pasageri. În urma incidentului, circulația feroviară este oprită pe magistrala 400, între Izvorul Mureşului şi Izvorul Oltului.

Incidentul a avut oc în jurul orei 6:00 dimineața. Este vorba de un tren Regio care circulă pe ruta Toplița-Brașov.

Din fericire, niciunul dintre călători nu a fost rănit. Potrrivit purtătorului de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, pasagerii au fost duși cu mașini la destinație.

În urma incidentului, traficul feroviar a fost închis între staţiile Izvorul Mureşului – Izvorul Oltului. În plus, trenurile care ar urma să circule pe acea rută în prima parte a zilei vor fi direcţionate pe ruta Braşov-Teiuş-Războieni-Cluj Napoca.

Mersul trenurilor, adaptat la condițiile meteo nefavorabile

Pe rutele Constanţa-Mangalia şi Medgidia-Tulcea, din cauza rafalelor puternice de vând, CFR Călători a introdus tracţiune Diesel.

De altfel, meteorologii au emis o atenţionare cod galben de vânt pentru judeţul Tulcea. Aceasta este valabilă până la ora 11.00. Vor fi intensificări ale vântului care vor depăşi 55 – 65 km/h.

În judeţul Timiş, pe intervalul de staţii Remetea Mare – Timişoara Est (SRCF Timişoara), din cauza temperaturilor scăzute înregistrate la nivelul solului, a fost introdusă o restricţie de viteză de 5 km/h. Trenurile circulă pe porţiunea respectivă sub atenta supraveghere a personalului feroviar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top