Connect with us
Tren deraiat în zona Titu, județul Dâmbovița. Două persoane au fost rănite

Știri

Tren deraiat în zona Titu, județul Dâmbovița. Două persoane au fost rănite

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița anunță că un utilaj CFR a deraiat, joi, în zona localităţii Titu, două persoane fiind rănite. La faţa locului au ajuns mai multe ambulanţe şi un elicopter SMURD.

„Utilaj CFR deraiat între staţiile CFR Titu, respectiv Boteni cu 2 victime conştiente, intervine detaşamentul Titu cu 1 ASAS (autospecială de stingere cu apă şi spumă, n.r.) şi un echipaj descarcerare, un elicopter SMURD, două echipaje SAJ Dâmboviţa”, precizează ISU Dâmboviţa.

Mecanicul utilajului CFR care a deraiat, joi, în zona localităţii dâmboviţene Titu, avea o alcoolemie 0,80 mg/l, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa.

Incidentul s-a soldat cu accidentarea a doi angajaţi CFR.

„În data de 16.08.2018, în jurul orei 12,26, a fost semnalat prin 112 faptul că în zona Haltei C.F.Boteni un utilaj (UAM) CFR de întreţinere linii de cale ferată a deraiat rezultând şi rănirea a doi lucrători CFR. (…) În urma testării cu etilotestul, s-a stabilit faptul că mecanicul UAM a consumat alcool având o concentraţie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Cei doi răniţi sunt un bărbat de 45 ani, revizor de cale ferată, care a fost transportat cu elicopterul SMURD la Bucureşti şi un altul de 46 de ani, revizor de cale, care a fost transportat la UPU Titu.

Poliţiştii de la Transporturi efectuează cercetări pentru infracţiunile de accident de cale ferată şi vătămare corporală din culpă.

Pe 12 august, un tren cu 23 de vagoane cu biodiesel a deraiat duminică dimineaţa pe magistrala 900 Caracal-Craiova, pe raza localităţii Cârcea, judeţul Dolj, şapte vagoane răsturnându-se, iar unul a rămas rămas înclinat, agăţat de locomotivă, din care se scurge biodiesel într-un pârâu, informează ISU Dolj.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, nu s-au înregistrat victime, traficul feroviar este blocat şi se iau măsuri de limitare a poluării cursului de apă.

Citește și: CFR: Întârzieri la toate trenurile, după accidentul feroviar din Dolj

Potrivit ISU Dolj, deraierea s-a produs în zona viaduct Cârcea, iar la faţa locului intervin detaşamentele 1 şi 2 Pompieri Craiova.

Circulaţia feroviară, închisă între pe raza SRCF Craiova, din cauza deraierii unui tren ce transporta produse petroliere.

Trenul a deraiat pe raza localității Cârcea

Circulaţia feroviară a fost închisă duminică dimineaţa, începând cu ora 8:20, pe raza SRCF Craiova, între staţiile CF Malu Mare şi Banu Mărăcine, din cauza deraierii a 6 vagoane din compunerea unui tren de marfă ce transporta produse petroliere, aparţinând operatorului privat GFR (Grup Feroviar Român), informează Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA printr-un comunicat remis AGERPRES.

„Trenul, care avea în compunere 23 de vagoane şi circula pe distanţa Slobozia – Veche Curtici, transporta produse petroliere. Menţionăm că locomotiva trenului a deraiat şi 6 vagoane din compunerea trenului 80315 aparţinând GFR s-au răsturnat în viaductul Cârcea.

La faţa locului se deplasează reprezentanţii autorităţilor care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum şi echipele de specialişti care vor interveni pentru eliberarea gabaritului”, se precizează în comunicat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top