Connect with us
Tribunalul Prahova respinge cererea lui Sebastian Ghiţă de revocare a măsurii arestării preventive

Știri

Tribunalul Prahova respinge cererea lui Sebastian Ghiţă de revocare a măsurii arestării preventive

Magistraţii Secţiei Penale a Tribunalului Prahova au respins, marţi, ca neîntemeiată, cererea fostului parlamentar Sebastian Ghiţă de revocare a măsurii arestării preventive, se arată într-un comunicat de presă transmis de Tribunalul Prahova.

„Prin încheierea pronunţată de Secţia Penală a Tribunalului Prahova, la data de 28.08.2018, în dosarul nr. 3913/105/2018, instanţa a respins, în baza dispoziţiilor art.242 Cod procedură penală, cererea de revocare a măsurii arestării preventive, formulată de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, ca fiind neîntemeiată’, se arată în comunicat.

Citește și: Sebastian Ghiță a fost achitat de Curtea Supremă

Potrivit sursei citate, decizia judecătorilor poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Sebastian Ghiţă a solicitat revocarea măsurii arestului preventiv luată faţă de el pe motiv că probele din dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie ar fi fost fabricate.

Citește și: Sebastian Ghiță nu va fi extrădat în România

În urmă cu șase zile, Curtea de Apel de la Belgrad a respins, într-o decizie definitivă, cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiţă, arestat în capitala Serbiei în aprilie 2017 în baza unui mandat de arestare emis de România, a declarat un purtător de cuvânt al instanţei pentru agenţia Tanjug.

Sebastian Ghiţă a fost arestat fiind suspectat de comiterea a opt infracţiuni

Curtea de Apel a menţinut decizia Înaltei Curţi de la Belgrad, care a respins cererea de extrădare în urma faptului că, printr-o hotărâre a Oficiului pentru Azil al Ministerului de Interne sârb, lui Ghiţă îi fusese acordat azil în Serbia în iunie 2018, dată fiind ‘ameninţarea de persecuţie în ţara de origine din cauza opiniilor lui politice’.

Potrivit Curţii de Apel, tribunalul de primă instanţă a concluzionat în mod justificat că situaţia lui Sebastian Ghiţă se va deteriora în cazul extrădării lui în România.

Sebastian Ghiţă a fost pus în libertate la sfârşitul lunii mai 2017, după ce avocatul său a depus o cauţiune de 200.000 de euro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top