Societățile și culturile au idei foarte diferite despre ceea ce este frumos și urât. Chiar și în cadrul aceleiași culturi, definiția frumuseții poate fi diferită din generație în generație.
Mary Ann Bevan a avut norocul de a trăi într-un moment în care oamenii nu au avut o versiune stereotip de frumusețe. Povestea cum ea a devenit cunoscută sub numele de „cea mai urata femei din lume” este unul tragic, dar, de asemenea, destul de inspirațional.
Mary Ann s-a născut la 20 decembrie 1847 în Londra. Ea a lucrat o mare parte din tinerețe ca asistent medical, iar la vârsta de 29 de ani s-a căsătorit cu un florar pe nume Thomas Bevan. Însă, în acesta perioadă ea primea primele semne ale bolii de care suferea, iar viața ei avea să nu mai fie la fel. De parcă nu era suficientă situația dramatică prin care trecea, soțul ei a murit în 1914, crescându-și astfel cei patru copii singură.
Mary Ann suferea de acromegalie, o afecțiune cauzată de hormonii de creștere în exces, ceea ce înseamnă extinderea unor părți ale corpului specifice, în special extremitățile.
La vârsta de 32 de ani, Mary Ann a început să aibă simptome ale bolii: deformări corporale, combinate cu dureri de cap și dureri musculare. Însă, în ciuda suferinței ei, Mary Ann a refuzat să se concentreze pe tratarea bolii și a continuat să lucreze pentru a-și întreține copiii.
Pentru că probleme cu banii se adânceau, Mary Ann, ca mamă singură și disperată a ales să-și sacrifice demnitatea ei de dragul familiei. S-a înscris într-un concurs numit „Cea mai urâtă femeie”, concurs pe care l-a și câștigat. De aici, ea a devenit cunoscută drept cea mai urâtă femeie din lume. A fost o experiență umilitoare, dar a fost dispusă să-ți încalce mândria, pentru că familia avea nevoie urgentă de bani.
După ce a câștigat concursul, ea s-a angajat la circ. Ca parte a unui „spectacol ciudat”, ea a făcut turul Regatului Unit, iar în cele din urmă a ajuns în Statele Unite. A lucrat la circ până în 1933 când a murit.
Viața ei a fost una extrem de grea și reflectă timpurile intolerante în care a trăit, deși nici în ziua de azi lucrurile nu s-au îndreptat în ceea ce privește sensibilitatea la suferinzii de acromegalie.
În urmă cu câțiva ani, o companie de felicitări a vândut cărți postale care conțineau o imagine a lui Mary Ann, făcând referire la participarea ei în concursul pentru cea mai urâtă femeie, pentru a anunța un spectacol. Din fericire, un medic din Germania a recunoscut fotografia și a făcut o plângere către compania respectivă, informându-i pe reprezentanții acesteia că femeia a suferit de o boală teribilă și ar trebui să fie trată cu respect. Compania a retras rapid cărțile poștale.
Este greu de crezut, indiferent de perioadă sau de vârstă, că oamenii pot fi atât de nechibzuiți și insensibili atunci când vine vorba de percepția asupra aspectelor fizice. În cele din urmă, Mary Ann a demonstrat ceea ce înseamnă adevărata frumusețe- a face tot ce îți stă în putință pentru a te asigura că celor dragi nu le lipsește nimic. Respect!
Acest articol a fost actualizat la: 2016-10-28T19:45:18+03:00 19:45
Acest site foloseste cookies.
Read More