Connect with us
Dragos Tudorache, noul sef al MAI, a declarat ca acorda toleranta zero angajatilor din minister care ar putea fi implicati in infractiuni din domeniul silvic

Știri

Tudorache: Toleranta zero persoanelor din minister care ar putea fi implicate în criminalitatea din domeniul silvic

Noul ministru al Afacerilor Interne, Dragos Tudorache a declarat, miercuri, ca acorda toleranta zero in cazul angajatilor din minister care ar putea fi implicati in ilegalitati comise in mediul silvic, aceasta fiind o sarcina trasata institutiei de catre prim-ministrul Dacian Ciolos.

Dragos Tudorache a aratat ca una dintre prioritatile sale in mandatul de la Ministerul Afacerilor Interne o va reprezenta infractionalitatea in domeniul silvic.

Acesta a precizat ca cercetarea si tragerea la raspundere penala a celor ce comit ilegalitati in acest domeniu a fost trasata, ca sarcina, de premierul Romaniei, Dacian Ciolos.

”Prioritatea mea in combaterea criminalitatii, fara sa ignor alte zone de criminalitate, este combaterea criminalitatii din domeniul silvic. Este o tema centrala pentru acest Guvern. Premierul a investit si investeste foarte mult in acest domeniu; si din partea acestui minister vreau sa ma asigur ca vom pune la dispozitie resursele pentru a combate toate fenomenele de criminalitate, indiferent daca ele privesc persoane fizice sau juridice”, a spus Tudorache, potrivit news.ro.

Mai mult decat atat, mai spune noul ministru, nu va fi acceptata sub nicio forma implicarea politistilor sau a celorlalti angajati MAI in retelele de criminalitate organizata care actioneaza in domeniul silvic: ”voi manifesta toleranta zero la situatiile in care se dovedeste ca oamenii din cadrul ministerului de interne sunt implicate in astfel de retele de infractionalitate (…) Dau astfel si un semnal persoanelor ce sunt implicate in astfel de retele sa se gandeasca foarte serios in perioada urmatoare”, a avertizat demnitarul.

Schimbari la DIPI

Noul ministru al Afacerilor Interne, Dragos Tudorache a spus, in prima sa conferinta de presa, ca are un mandat foarte clar dat de premierul Dacian Ciolos si de presedintele Klaus Iohannis privind masurile de eficientizare a Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) si ca urmeaza o responsabilizare atat in felul in care functioneaza in subordinea MAI cat si in felul in care se raporteaza la Parlament.

„Si aici (in privinta DIPI – n.r.) am un mandat foarte clar din partea prim-ministrului si a presedintelui de a ma apleca, in urmatoarele saptamani, impreuna cu colegii din minister si pentru a gasi cele mai bune masuri prin care sa eficientizam activitatea DIPI. Sa-i asiguram o responsabilizare atat in interiorul ministerului, in ceea ce priveste deciziile, in modul in care este organizat si in care functioneaza, cat si in exterior, fata de Parlament.

Tudorache a spus ca se lucreaza la un set de obiective de pentru eficientizarea departamentului de informatii a Ministerului Afacerilor Interne, iar in maxim doua-trei saptamani vor fi prezentate premierului si presedintelui Romaniei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top