Connect with us
Tudorel Toader a cerut revocarea lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general

Știri

Tudorel Toader a cerut revocarea lui Augustin Lazăr. Reacţia procurorului general

Tudorel Toader a prezentat raportul de evaluare al procurorului general Augustin Lazăr și a cerut revocarea acestuia din funcție.

La capătul unei declaraţii de presă lungă de zeci de minute, ministrul l-a acuzat printre altele, pe Lazăr că a făcut declaraţii cu caracter politic şi că a făcut acuze fără precedent la adresa puterii executive şi legislative, criticând modificările la Legile Justiţiei.

Toader a mai spus că Lazăr nu a luat măsuri în cazul Laurei Codruţa Kovesi şi că a generat conflicte de natură constituţională.

Declaraţiile lui Tudorel Toader pot fi consultate AICI!

Reacţia procurorului general Augustin Lazăr

„La finalul anului trecut, IJ a efectuat un control privind eficienţa managerială a procurorului general. Concluziile au fost pozitive. După mai puţin de un an, nemulţumit de concluziile IJ, ministrul înţelege să pună sub semnul întrebării competenţele acestei instituţii.

În cursul acestui an evaluarea profesională a procurorului general a fost efectuată de către CSM, concluziile fiind pozitive. Procurorul general a fost notat cu calificativul foarte bine.

În condiţiile în care controlul IJ şi evaluarea CSM sunt pozitive, concluziile la care a ajuns ministrul fără o bază solidă reprezintă un demers de natură a destabiliza Ministerul Public. 

Am fost notat 36 de ani cu calificativul foarte bine, poate fi consultată în mapa profesională a procurorului general la CSM. Cine candidează pentru o funcţie de conducere la ultima evaluare trebuie să fi avut foarte bine”, a spus Lazăr.

Declaraţia integrală AICI!

Stire initială

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri dimineață, că va susţine miercuri, la ora 18,00, o declaraţie de presă privind raportul de evaluare a activităţii manageriale desfăşurate de procurorul general al României, Augustin Lazăr.

„Ministerul Justiţiei. 24 octombrie 2018 – orele 18,00 – Sala de Consiliu. Scurtă declaraţie de presă, prezentarea Raportului de evaluare a activităţii manageriale desfăşurată de către procurorul general de la PÎCCJ!”, a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

Propunerea de revocare va merge la președintele Klaus Iohannis. Așa cum s-a întâmplat și în cazul Codruței Kovesi, șeful statului va fi, cel mai probabil, obligat să-l revoce pe Augustin Lazăr din funcție.

Surse politice au declarat că una dintre condițiile pe care ar fi trebuit Tudorel Toader să le respecte pentru a-și păstra funcția din Guvern era legată de revocarea lui Lazăr.

Acesta este unul dintre cei mai vocali critici ale modificărilor din domeniul justiției, operate de coaliția PSD-ALDE.

Ce spunea Liviu Dragnea azi despre revocarea lui Tudorel Toader

Preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, a declarat că în PSD nu au existat discuţii referitoare la posibilitatea remanierii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, precizând că „s-a inventat o problemă acolo unde nu era” prin faptul că ALDE a continuat să susţină că acesta trebuie menţinut în funcţie.

„Noi nu am avut o discuţie în partid despre domnul Tudorel Toader, deci nu a fost subiect. A apărut din senin, din partea colegilor de la ALDE, acum ceva timp, susţinerea şi ideea că trebuie menţinut în Guvern.

Toţi am rămas miraţi şi i-am rugat, chiar i-am rugat cu toată sinceritatea, să nu mai aibă intervenţii despre domnul Toader, pentru a nu crea o problemă acolo unde nu este.

Rugăminţile nu au fost ascultate şi iar s-au produs aceste afirmaţii că domnul Toader trebuie menţinut. Deci, înseamnă că se inventează o problemă şi nu aş fi vrut să avem această discuţie în PSD, dar o să fim obligaţi să o avem, pentru că Ministerul Justiţiei este asumat de Partidul Social Democrat şi noi nu ne-am permis – şi niciodată nu o să ne permitem -, în public, să spunem ceva despre miniştrii noştri.

Îmi pare rău că s-a inventat o problemă acolo unde nu era, pe care trebuie să o rezolvăm”, a precizat Dragnea, într-o declaraţie acordată presei, la Palatul Parlamentului.

Pe de altă parte, prim-ministrul Viorica Dăncilă, a spus că nu a finalizat deocamdată o evaluare privind fiecare minister în parte, aceasta urmând să fie realizată până luni.

„Nu este vorba de cât sunt eu de nemulţumită sau nu. Vorbim aici de nişte criterii, de o foaie de parcurs, vedem în acea foaie de parcurs şi criteriile pe care le-a avut de îndeplinit, sarcinile pe care le-a avut de îndeplinit, din punct de vedere al portofoliului pe care îl conduce şi pe urmă voi expune în CEx şi vom lua o decizie”, a spus ea.

Citește și: Remaniere Guvern. Ce miniștri vor fi schimbați. Loialitatea față de Dragnea, răsplătită

1 Comment

1 Comment

  1. Popa ion

    2018-10-24T23:37:43+03:00 at 23:37

    Tudorel e un nesimtit.
    Un idiot care trebuie indepartat din guvern.
    Se eschiveaza de la orice.
    IMPOSTOR.
    A PROFESAT IN JUSTITIE 4 ANI ca procuror.
    La CCR a dormit 9 ani.
    Trebuie sa i se verifice lucrarea de doctorat.
    Sar putea sa fie surprize.
    Mai nou e NOTAR , ocazie cu care il declar ESCROC.
    SA INDICE TEMEIUL LEGAL PENTRU EFECTUAREA DE EVALUARE FACUTA DE EL.
    SPER SAL ANCHETEZE CSM si sa ii dea si o pedeapsa pe masura.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top