Connect with us

Știri

Tudorel Toader a făcut anunțul așteptat de toată lumea în legătură cu Laura Codruța Kovesi

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a susținut o conferință de presă, în contextul în care s-a vorbit despre revocarea din funcție a șefei DNA.

Toader a evitat să dea un răspuns definitiv legat de procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Înainte ședinței de guvern am avut o întrevedere cu doamna prim-ministru în legătura cu evaluarea Ministerului Public, solicitând să comunic public rezultatele evaluării.

Voi prezenta în Camerele reunite ale Parlamentului raportul privind activitatea desășurată la nivelul DIICOT, DNA.

Distinct de raportul pe care îl voi prezenta în Parlament, joia viitoare, la o oră pe care o voi anunța în timp util, voi face o informare de presă în care voi prezenta conțiunutul raportului referitor la DNA”, a spus Toader, care s-a intors din vizita din Japonia la solicitarea PSD.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat miercuri seară, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că nu se poate pronunţa dacă o anumită persoană poate conduce sau nu DNA, dar şi-a exprimat îngrijorarea că pot fi făcute probe împotriva unui prim-ministru.

Premierul a anunţat că îi va solicita ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, cu care va discuta joi, să iasă cu o declaraţie publică referitoare la ultimele informaţii apărute în spaţiul public legate de DNA.

Declarațiile sale au venit în contextul scandalului cu înregistrările dintre PSD-istul Vlad Cosma și procurorul Mircea Negulescu, care au fost făcute publice la Antena 3.

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a afirmat, miercuri, că nu are cunoştinţă despre vreun raport al ministrului Justiţiei cu privire la activitatea DNA, precizând că nu a avut nicio discuţie cu Tudorel Toader pe această temă.

„Nu ştiu despre ce raport este vorba, nu am avut nicio discuţie cu ministrul Justiţiei.

De altfel, singura discuţie pe care am avut-o cu ministrul Justiţiei a fost în faţa dumneavoastră, a tuturor, la CSM, când s-a dezbătut raportul de control care a fost făcut de către Inspecţia Judiciară în cursul anului trecut.

De la acel moment nu am mai avut nicio discuţie cu ministrul Justiţiei, nu mi s-a solicitat niciun fel de informare, nu mi s-au solicitat niciun fel de date despre activitatea DNA, nu mi s-au cerut niciun fel de explicaţii, ca atare, mi-e foarte greu să răspund ce are în vedere ministrul Justiţiei”, a declarat Kovesi într-o conferinţă de presă.

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top