Connect with us
Tudorel Toader i-a trimis președintelui propunerea de numire a lui Felix Bănică în funcția de procuror-șef al DIICOT

Știri

Tudorel Toader i-a trimis președintelui propunerea de numire a lui Felix Bănică în funcția de procuror-șef al DIICOT

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţă că a transmis luni preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Felix Bănilă în funcţia de procuror-şef al DIICOT.

„Astăzi am transmis Preşedintelui României propunerea de numire a domnului Oliver – Felix Bănilă în funcţia de procuror şef al DIICOT!”, a scris Tudorel Toader, pe pagina sa de Facebook

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil, marţea trecută, propunerea Ministerului Justiţiei de numire a lui Felix Bănilă în funcţia de procuror-şef al DIICOT, informează CSM.

„În şedinţa de marţi, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil propunerea ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a domnului Bănilă Oliver – Felix, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău”, se arată într-un comunicat al CSM transmis marţi AGERPRES.

Sursa citată precizează că hotărârea Secţiei va fi motivată şi transmisă Ministerului Justiţiei în cursul zilei de miercuri.

Felix Bănilă a susţinut marţi la CSM interviul pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Pe 14 mai, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis CSM propunerea de numire a lui Felix Bănilă în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Pentru şefia DIICOT s-au înscris doar doi candidaţi – Daniel Horodniceanu, actualul procuror-şef al instituţiei, şi Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Citește și: Tudorel Toader, declarații despre Legile Justiţiei și modificările aduse Codurilor penale

Citește și: Augustin Lazăr i-a prelungit mandatul lui Daniel Horodniceanu în funcția de procuror șef la DIICOT

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top