Connect with us
Tudorel Toader: Legile Justiţiei, modificările aduse Codurilor penale

Știri

Tudorel Toader, declarații despre Legile Justiţiei și modificările aduse Codurilor penale

Noi declarații ale Ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în legătură cu  discuţiile cu delegaţia Comisiei de la Veneţia. Acestea vor viza Legile Justiţiei, modificările aduse Codurilor penale, transpunerea directivelor europene în legislaţia românească, dar şi punerea în acord a unor acte normative cu deciziile Curţii Constituţionale.

„Evident, se va discuta pe Legile Justiţiei, se va discuta pe modificările la Coduri penale, procedură penală, probabil transpunerea directivelor, punerea în acord cu deciziile Curţii Constituţionale”, a afirmat Toader luni, înainte de întâlnirea cu delegaţia Comisiei de la Veneţia de la sediul Ministerului Justiţiei.

Experţii Comisiei de la Veneţia vor mai avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, precum şi la Ministerul Justiţiei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională, Biroul procurorului general, Direcţia Naţională Anticorupţie, Consiliul Superior al Magistraturii,

cu reprezentanţi ai Parlamentului, inclusiv ai Comisiei parlamentare speciale pentru amendarea Legilor Justiţiei, cu asociaţii ale judecătorilor şi procurorilor, cu organizaţii ale societăţii civile, conform unui comunicat de presă de la Strasbourg.

Răspunsul la decizia Curții Constituționale

Atât preşedintele, cât şi Comitetul de Monitorizare al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei au solicitat opinia Comisiei de la Veneţia, organ consultativ al Consiliului Europei, alcătuit din experţi independenţi în domeniul dreptului constituţional, cu privire la Legile Justiţiei, menţionează comunicatul citat.

Citește și: Plângere penală pe numele lui Tudorel Toader! Ce acuzații i se aduc ministrului Justiției

Referitor la decizia Curţii Constituţionale în cazul procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, ministrul Tudorel Toader a reiterat că aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să îşi îndeplinească obligaţia.

„Nu avem termen. Am înţeles că domnia sa va citi (decizia CCR – n.r.), am înţeles că domnia sa va citi până va înţelege iar eu exprim aceeaşi convingere, că îşi va îndeplini obligaţia”, a precizat Toader.

Citește și: Tudorel Toader, despre revocarea lui Kovesi. Iohannis RISCĂ să nu mai fie PREȘEDINTE dacă refuză demiterea șefei DNA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top