Connect with us
Tudorel Toader este din nou rector la universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi

Știri

Tudorel Toader o propune pentru a treia oară pe Adina Florea la DNA

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, o va propune şi a treia oară pe Adina Florea pentru funcţia de procuror-şef al DNA. Ea a fost refuzată până acum de Klaus Iohannis pe motive ce ţin de legalitatea desemnării.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis joi o solicitare preşedintelui Klaus Iohannis cerându-i să-şi reconsidere refuzul „bazat pe motive inexistente” privind numirea a cinci procurori.

„Din categoria „Să citim până/poate înţelegem! Preşedintele României a respins cele cinci propuneri de numire în diferitele funcţii de conducere, din cadrul Ministerului Public, pe motive de nelegalitate, constând în lipsa adeverinţei de la CNSAS din care să rezulte lipsa „calităţii” de colaborator”, a anunţat Toader într-o postare pe Facebook.

El a amintit că pe 27 decembrie 2018 a revenit către preşedintele României, solicitând reevaluarea propunerilor formulate, motivând faptul că nu poate fi vorba despre o nelegalitate.

„La rândul său, preşedintele a revenit, reiterând aşa-zisa nelegalitate referitoare doar la Adina Florea, constând în aceea că „…în continuare, documentaţia transmisă nu conţine dovada care să ateste îndeplinirea condiţiei prevăzute de art. 48 alin 10) din Legea nr. 303/2004, respectiv aceea ca persoana propusă să nu fi făcut parte din serviciile de informaţii înainte de 1990 şi nici să nu fi colaborat cu acestea”.

Pe data 28 decembrie 2018, CNSAS a transmis către secţia de procurori din CSM adeverinţele din care rezultă îndeplinirea cerinţei legale de către fiecare dintre cele 5 candidate. Respectivele adeverinţe au fost transmise către MJ tocmai pe data de 09 ianuarie 2019.

Astăzi, 10 ianuarie 2019 (…) am transmis către preşedinte respectivele adeverinţe din care rezultă îndeplinirea cerinţelor legale privind propunerile formulate, solicitând să îşi reconsidere refuzul bazat pe motive inexistente”, a precizat Tudorel Toader.

Pe 27 decembrie 2018, Tudorel Toader a anunţat că a transmis către preşedintele României atât solicitarea de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr, cât şi pe cea privind numirea Adinei Florea ca procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Toader a precizat că a transmis la Cotroceni solicitări de numire în cinci funcţii de conducere: Elena Giorgiana Hosu – ca procuror şef adjunct DIICOT; Antonia-Eleonora Constantin – procuror şef al Secţiei Judiciare din cadrul PÎCCJ; Iuliana Nedelcu – procuror şef adjunct al Secţiei Judiciare din cadrul PÎCCJ; Florena-Esther Sterschi – procuror şef al Secţiei de resurse umane şi documentare din cadrul PÎCCJ; Adina Florea – procuror şef al DNA.

Citește și: Viorica Dăncilă nu se lasă! Pe cine vrea la Transporturi și la Dezvoltare

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top