Connect with us
Tulcea: O femeie a fost găsită la opt zile, după ce a fost dată disparută

Știri

Tulcea: O femeie a fost găsită la opt zile, după ce a fost dată disparută

Căutările în Tulcea pentru femeiea dispărută s-au oprit. O femeie în vârstă de 72 de ani din judeţul Tulcea, dată dispărută de familie, a fost găsită de poliţişti într-o râpă din apropierea oraşului Măcin, după opt zile de căutări.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Tulcea, căutările au început pe data de 21 mai.

„În dimineaţa zilei 21.05.2018, poliţiştii (…) au fost sesizaţi de un bărbat de 52 de ani din Măcin în legătură cu faptul că în noaptea precedentă, mama sa, Tatiana Toader de 72 de  ani, a plecat de la domiciliu (…).

Poliţiştii tulceni au declanşat activităţile de investigare şi căutare în teren, iar în seara zilei 29 mai au identificat femeia dispărută într-o râpă cu vegetaţie abundentă, zonă greu accesibilă, din apropierea oraşului Măcin”, se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, starea de sănătate a femeii era „relativ bună”. Ea a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la spitalul din Brăila pentru investigaţii medicale, iar miercuri dimineaţă a fost predată familiei.

Pompierii au reluat căutarea pe Dunăre a bătrânului dat dispărut

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta a reluat, duminică dimineaţa, căutarea unui bătrân dat dispărut, după ce barca în care se afla s-a răsturnat, sâmbătă seara, pe braţul Sfântu Gheorghe al Dunării.

„Primele cercetări au arătat că bărbatul în vârstă de 63 de ani, la kilometrul 91 al Dunării, pe braţul Sfântu Gheorghe, a efectuat un viraj periculos în urma căruia ambarcaţiunea s-a răsturnat.

Cei doi pasageri au reuşit să se salveze, dar conducătorul ambarcaţiunii a fost dat dispărut”, a precizat reprezentanta IPJ Tulcea.

Lucrătorii ISU Delta au început misiunea de căutare a bătrânului sâmbătă seara. Pe timpul nopţii, misiunea a fost întreruptă şi a fost reluată duminică dimineaţa, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Florentin Daciu.

Citește și: Circulația cu bacul pe Dunăre între judeţele Tulcea şi Galaţi a fost reluată

Misiunea de căutare se execută cu o ambarcaţiune care are la bord doi subofiţeri ce sondează Dunărea cu funii cu carmace şi căngi.

„Scafandrii nu pot interveni acum pe Dunăre, din cauza vitezei de deplasare a apei şi a pericolului de a fi loviţi de resturi de copaci”, a precizat Daciu.

Acesta este cel de-al treilea eveniment înregistrat pe Dunăre pe raza judeţului Tulcea în mai puţin de o lună.

În celelalte două cazuri, ambele petrecute pe braţul Sulina al Dunării, în apropiere de localitatea Crişan, au fost implicate în total 18 persoane, una dintre ele, o tânără din satul Letea, în vârstă de 36 de ani, fiind dată dispărută, după evenimentul de la sfârşitul lunii aprilie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top