Connect with us
Turiști blocați la munte din cauza vremii nefavorabile. Zăpada căzută în cantități mari și viscolul a blocat total drumul 67C între Novaci și Rânca.

Știri

Turiști blocați la munte din cauza zăpezii și a viscolului

Turiști blocați la munte din cauza vremii nefavorabile. Zăpada căzută în cantități mari și viscolul puternic a blocat total drumul 67C între Novaci și Rânca. Infotrafic anunță că autoritățile au decis să închidă tronosnul în cauză.

Turiști blocați la munte-autorități neputincioase

Astfel, turiștii care au ajuns în zonă în zilele trecute vor rămâne acolo până când drumul va putea fi din nou pus în funcțiune. Pentru cei care doreau să meargă la Rânca, polițiștii au vești proaste. Aceștia vor fi nevoiți să se întoarcă din drum pentru că drumul este impracticabil.

Ruta menționată nu este singura cu probleme. Pe teritoriul țării există numeroase drumuri blocate de zăpadă. Unul dintre acestea este DN68, din Caraș-Severin, aflat la limita cu Hunedoara. O situație similară se găsește pe DN1, Brașov-Ploiești dar și între localitățile Cheia-Săcele. Pe aceste drumuri, traficul este serios îngreunat de condițiile meteo.

Drumuri blocate, turiști înzăpeziți și zeci de copaci doborâți după fenomenele meteo de azi

Alte probleme pe drumurile țării

În pasul Tihuța, la kilometrul 100, traficul se mai desfășoară pe un sens de mers. Probleme au fost cauzate de un autotren care a rămas blocat în zăpadă. Conducătorilor auto le este recomandat să evite aceasta rută, pe cât posibil.

Nici Moldova nu a fost scutită de ninsori aducătoare de ambuteiaje. Pe DN17 între Bistrița și Vatra Dornei, se circulă cu dificultate din cauza vizibilității extrem de reduse.

Aceeași sursă Infotrafic menționează că pe Autostrada A1, Sibiu-Deva, între kilometri 235-260, ninge abundent. Lucrătorii de drum muncesc din greu să curețe șoseaua însă, vremea nu dă semne de ameliorare.

Alte restricții impuse de autorități se găsesc în judeţul Harghita, pe DN 13B Praid – Gheorghieni. Sub incidența acesteia cad strict mașinile de mare tonaj. Restricţia de pe DN 13A – Praid – Miercurea Ciuc a fost ridicată.

La această oră, 13 județe sunt cuprinse de avertizarea de cod portocaliu. În același timp, un cod galben de ninsori este în vigoare pentru întreaga țară. Acesta din urmă va expira în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2:00.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top