Connect with us
Un microbuz cu turiști străini a rămas blocat pe Transalpina, din cauza ninsorii și a vîntului puternic. Traficul pe acest drum este restricționat.

Știri

UPDATE: Turisti blocați pe Transalpina, din cauza ninsorii. Traficul, închis între Novaci și Obârșia Lotrului

Un microbuz cu turiști străini a rămas blocat pe Transalpina, din pricina condițiilor meteo nefavorabile. De asemenea, traficul pe acest drum este restricționat, din cauza ninsorii și a viscolului puternic, pentru automobilele neechipate de iarnă, a anunțat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Update, 14,48: Traficul a fost ănchis pe sectorul Novaci – Obârșia Lotrului, a anunțat Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române.

„Circulaţia rutieră pe drumul naţional 67C (Transalpina), între staţiunea Rânca şi Obârşia Lotrului, km 34+500 – km 59+800,
este restricţionată ca urmare a condiţiilor meteorologice (strat de zăpadă de 2-3 cm, ninsoare măruntă şi vânt puternic, cu vizibilitate 50-100 m). Menţionăm că restricţia este impusă autovehiculelor neechipate corespunzător pentru condiţii de iarnă (cauciucuri de iarnă, lanţuri, etc.)”, se menţionează în comunicatul CNAIR.

Salvamontiştii şi jandarmii din Gorj au fost nevoiți să intervină, sâmbătă, pentru recuperarea a trei turişti străini aflaţi într-un microbuz care a rămas blocat pe Transalpina, din cauza vântului puternic şi a zăpezii.

Turiştii au sunat la Salvamont şi au anunţat că nu mai pot continua drumul, din cauză că microbuzul în care se aflau a rămas blocat pe Transalpina, în condiţiile în care în zonă este viscol.

Reamintim că ANM a emis o atenționare nowcasting Cod Galben de ninsori și viscol, pentru mai multe județe.

Vezi aici atenționarea ANM!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top