Connect with us
Adrian Sârbu aplică rețeta Pro TV și la Aleph News care de azi se vede și-n Rcs Rds

TV

Adrian Sârbu aplică rețeta Pro TV și la Aleph News care de azi se vede și-n Rcs Rds

Aleph News se vede și-n Rcs Rds, actual Digi România de astăzi 4 septembrie. Canalul de știri al lui Adrian Sârbu se vede pe pozțiile 131 pe cablu digital sau canalele 172 și 185 în funcție de abonament. Rețeta Pro TV este vizibil aplicată la Aleph News, iar Sârbu se indreaptă spre toată România, care se va uita sau nu la noul canal de știri.

Rețeta Pro TV la Alpeh News

Adrian Sârbu a creionat apariția Pro TV concret în 1993, când a preluat licența canalului 33 care urma să devină la 1 decembrie 1995, Pro TV.  Fatuos și de departe visul românesc cu accent american (finanțatorii postului erau de origine din SUA) s-a născut astfel generația PRO, care urma să devină un tren.

„În primele sașe luni nimeni nu înțelegea ce vrea Pro TV, în următoarele șase luni toți voiau să fie Pro Tv”, a declarat Adrian Sârbu la lansarea Aleph News.

Adrian Sarbu la Pro Tv in 1998

Adrian Sarbu la Pro Tv in 1998, visa cu ani inainte sa lanseze postul, dupa 25 de ani lansare a urmat Aleph News

Într-un interviu din 1998 care n-a fost difuzat niciodată, Adrian Sârbu declara că a creionat lansarea Pro Tv cu ani de zile înaintea posibilității de lansare.

La 25 de ani de la apariția Pro TV, pe posturi apare Aleph News, despre care toți spun acum că nu e ce trebuie, că este ieftin, că este în orice fel, numai bine nu. Ciudat sau coincidență pur și simplu și despre Pro TV s-a spus la fel.

Încrezător ca de obicei Sârbu dă doar 6 luni timp canalului de știri Aleph News să iasă bine în față, a reprodus aproape același discurs ca la lansarea Pro TV din 1995 și în 2020, la lansarea mai puțin fastoasă a primului canal din seria de 5.

Ronald Lauder să fie din nou rețeta succesului?

În 1994 pleca la Londra cu 5 dolari în buzunar să se întâlneascu celebrul om de afaceri Ronald Lauder care a deținut Pro TV pâmă anul trecut.

Fantastic este ca el a fost vizionarul care a venit cu banii pentru lansarea Pro TV. Tot el a adus o bruma de bani și-n lansarea Aleph News, după cum chiar Adrian Sârbu a declarat la Marius Tucă Show.

Puțini știu că și mai fantastic a fost că Pro TV și-a vândut ultimele 5% din acțiuni, deținute de patronul Aleph News, cu aceeași valoare cu care s-a vândut întregul pachet de 95% din grupul PRO. Practic omul de afaceri român a încasat de două ori aceeași sumă de bani.

Cine a investit oficial în Aleph News?

Băncile și sponsorii spune Adrian Sârbu. Oficial acțiunile sunt deținute de firma unde poprietar este iubita lui Cristina Iacob, cu pachet majoritar de acțiuni și administrator tot în persoana ei.

Adrian Sarbu patronul Aleph News si Cristina Iacob, iubita lui

Adrian Sarbu patronul Aleph News si Cristina Iacob, iubita lui

Mai mult decât banii a venit mintea lui. Mintea care a făcut din Pro TV ce a fost și ce a mai rămas astăzi.

Poveste PRO e lungă cu multe gropi, dar și drumurile line, poveste Aleh News pare la fel. Rămâne de văzut.

De azi și-n RCS RDS

2020 an de criză și deloc an de lansări cu tam tam, Sârbu a reușit să bată palma cu toți operatorii de cablu TV și prin satelit. Canalul se vede de astăzi și-n RCS RDS și în restul marilor rețele care aduc canalul de știri în casele tuturor. Ceva mai rapid decât expansiunea Pro TV, dar firesc pentru anul în care ne afăm.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in TV

To Top