Connect with us
Antena 1, Antena 3, Antena Start și grupul intact atacat cibernetic. Sute de mii euro pentru recuperarea datelor

TV

Antena 1, Antena 3, Antena Start și grupul intact atacat cibernetic. Sute de mii euro pentru recuperarea datelor

Grupul Intact care deține canelele Antena 1, Antena Start, Antena 3, Happy Channel, Zu TV și posturi de radio a fost grav atacat de hackeri. Compania a fost victima unui atac cibernetic, iar Pagina de Media spune că s-ar fi plătit sute de mii de euro despăgubiri pentru a recupera datele.

Informația a fost făcută publică chiar de unii angajați ai grupului Intact, conform paginademedia.ro, care ar fi primit un mesaj intern în care au fost anunțați că sunt probleme cu serverele.

Conform site-ului citat s-ar fi achitat răscumpărări de sute de mii de euro pentru ca Antenele să reîntre în posesia datelor foarte importante. Pagina de Media spune că cele mai afectate baze de date au fost cele care stochează materialele televiziunii, dar și cele financiare la care angajații Antenelor n-ar fi avut acces până la o înțelegere cu hackerii.

De asemenea grupul Intact a transmis și către CNA un mesaj în care consiliul a fost anunțat că problema de securitate a fost rezolvată și că situația este acum sub control.

Dacă atacatorii n-ar fi primit sumele vehiculate exita și riscul ca pe televiziuni să fie difuzate imagini pe care nimeni nu și-ar fi dorit să le vadă.

Atacurile cibernetice sunt tot mai frecvente, iar experții în securitate avertizează companiile să ia măsuri cât mai stricte de siguranța, mai ales în această perioadă când accesul la bazele de date se face de acasă, iar rețele angajaților nu sunt la fel de protejate și sigure ca cele ale unei companii.

Contactați de jurnaliștii Pagina de Media, reprezentanții grupului care reprezinta posturile Antena 1, Antena 3, Happy Channel ,etc n-au dorit să facă niciun fel de comentariu. Însă ce este sigur este că atacul a fost reclamat autorităților competente care investighează situația și este în curs o anchetă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in TV

To Top