Connect with us
Când începe Eurovision 2021 și cine va reprezenta România

TV

Când începe Eurovision 2021 și cine va reprezenta România

Eurovision 2021. Concursul muzical Eurovision, amânat anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus, ar urma să se desfășoare în 2021 în Rotterdam. Este vorba despre ediția cu numărul 65 a concursului la care participă artiști din 40 de țări, inclusiv  din România.

Când începe Eurovision 2021

Dată oficială de debut al ediției cu numărul 65 Eurovision România 2021 nu a fost anunțată, însă știm cine va reprezenta țara noastră. Ediția din 2020 a fost anulată de către organizatori în contextul pandemiei de coronavirus.

La ora actuală, organizatorii Eurovision Song Contest – EBU, NPO, NOS, AVROTROS și orașul Rotterdam mențin dialogul cu privire la posibilitatea găzduirii concursului din 2021. De asemenea, continuă discuțiile cu privire lansarea unui CD oficial, care să includă toate piesele selectate pentru ediția din 2020.

Cine reprezintă România la Eurovision 2021

La ediția din 2021 a concursului muzical Eurovision, România va fi reprezentată de către cântăreața Roxen. Anunțul a fost făcut de către Liana Stanciu, șefa Delegației României la Eurovision Song Contest.

Când începe Eurovision 2021 și cine va reprezenta România

„Televiziunea Română a așteptat confirmarea oficială din partea organizatorilor cu privire la posibilitatea participării interpreților selectați pentru ediția din acest an, a discutat cu partenerul Global Records și a decis ca Roxen să rămână reprezentanta României la acest prestigios concurs pentru ediția din 2021. În aceste momente complexe, ne bucurăm să putem valoriza astfel investițiile de resurse în organizarea Selecției Naționale 2020 și să respectăm, totodată, votul de încredere acordat deja lui Roxen”, a declarat Liana Stanciu.

Cântăreața Roxen s-a declarat a fi extrem de bucuroasă că va reprezenta România la Eurovision în 2021. Pentru 2020 ea avea pregătită piesa Alcohol You, iar acum va trebui să o înlocuiască cu altceva, așa cum prevede regulamentul.

De producția piesei Alcohol You s-a ocupat Viky Red, muzica fiind semnată de acesta alături de Ionuţ Armas, iar textul a fost scris de Ionuţ Armas şi Breyan Isaac.

„Am primit cu bucurie și cu emoție această veste și vreau să le mulțumesc tuturor pentru încredere. Știu deja câtă dedicare și câtă muncă implică acest proiect, așa că sunt pregătită să-mi reiau programul pentru a reprezenta cât mai bine România la Eurovision 2021”, a declarat Roxen.

Eurovision Song Contest 2020 urma să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, urmau să participe – alături de România – alte 40 de țări. Pe 18 martie 2020 organizatorii au anunțat anularea concursului.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in TV

To Top