Connect with us
Câștigătorul Eurovision a fost ales! Reprezintă România în Lisabona

TV

Câștigătorul Eurovision a fost ales! The Humans Reprezintă România în Lisabona

România și-a ales câștigătorul Eurovision 2018! The Humans este reprezentantul României în Lisabona și va participa în semifinala a doua, ce va avea loc, joi, pe 10 mai 2018. Dacă România este votată de Europa și avem noroc, ne putem califica în finala Eurovision 2018, ce se ține pe 12 mai 2018 în Lisabona, în arena centrală.

Câștigătorul Eurovision 2018

România a decis să fie reprezentată în Lisabona, cu 3277 de voturi, The Humans.

Prezentatorii de anul acesta au fost Diana Dumitrescu și Cezar Ouatu, alături de 2 coprezentatori. Show-ul s-a ținut la Sala Polivalentă din București, unde au putut participa pe lângă familiile și prietenii concureților și fanii acestora.

Feli Donose a fost favorita Eurovision 2018 cu piesa „Bună de iubit”.

Trofeul Eurovision România 2018 a fost câștigat

Timp de 6 săptămâni au colindat întreaga țară alături de organizatorii show-ului Eurovision, iar astăzi, 25 februarie (noaptea de 26 februarie) trofeul Eurovision România a fost adjudecat.

Publicul și-a putut alege favoritul prin vot la numărul 1264. Pe parcursul show-ului TVR 1 prezentat care este situația voturilor, iar favoriții au fost anul acesta la televot Alexia și Matei, o surpriză pentru concurs care pănă acum nu a avut reprezentați atât de tineri.

Mihai Trăistariu a participat și anul acesta însă nu a reușit să ajungă printre primele locuri, acesta reușid să obțină locul 6.

Lista celor 15 concurenți care vor evlua astăzi pe scenă

Alexia & Matei – Walking On Water

Echoes – MirroR

Eduard Santha – Mesom Romales

Jukebox feat Bella Santiago – Auzi Cum Bate

RAFAEL & Friends – We Are One

MIhai – Heaven

Erminio Sinni & Tiziana Camelin – All The Love Away

Xandra – Try

Vyros – La la la

Claudia Andas – The one

Tiri – Deșert

Feli – Bună

The Humans – Goodbye

Teodora Dinu – Fly

Dora Gaitanovici – Fără tine

The HUMANS, Teodora Dinu şi Dora Gaitanovici s-au calificat, duminică seara, în finala Eurovision România, ce va avea loc în 25 februarie, în urma celei de-a cincea semifinale care a avut loc la Sighişoara.

Din cele 12 piese, juriul a decis acordarea a 58 de puncte pentru The HUMANS cu piesa “Goodbye”, (compozitori Alin Neagoe, Cristina Caramarcu, Matei Alexandru Mihai), 50 de puncte pentru Teodora Dinu, pentru piesa “Fly”, (compozitori Thomas Reil, Jeppe Reil, Udo Mechels, Maria Broberg) şi 42 de puncte pentru Dora Gaitanovici, pentru piesa “Fără Tine”, (muzică şi voce Dora Gaitanovici).

Duminică seara, la Sighişoara, în a cincea şi ultima semifinală organizată în ţară, au fost prezentate 12 compoziţii din cele 60 care au intrat Selecţia Naţională a Eurovision România.

Pe scena sălii de spectacole “Mihai Eminescu” au concurat SAVE (“All We Need”), Tomher Cohen (“Baby You’re The Only One”), Sergiu Bolota (“Every Little Thing”), Dora Gaitanovici (“Fără Tine”), Teodora Dinu (“Fly”), The HUMANS (“Goodbye”), Iliana (“I Won’t Lie”), Evermorph (“Live Your Life”), Alexandru Ungureanu (“Sail With Me”), Manuel Chivari (“Somebody To Love”), Maria Suciu (“Sweet Nothing”) şi Denisa Trofin (“Tears”).

Ultima semifinală din cele cinci s-a desfăşurat pe scena unde, acum aproape 90 de ani, a concertat George Enescu, şi a constituit un adevărat record, fiind cea mai mică sală în care s-a organizat până acum evenimentul în România. Pentru a masca dimensiunile reduse ale sălii, organizatorii, echipa Televiziunii Române, au inundat scena de lumini şi cu grafică, fiind montate peste 100 de mp de ecrane LED şi 380 de mp de cortine LED, fapt ce a indus iluzia de spaţiu.

Spectacolul a fost deschis de Ordinul Paladinilor de Terra Medies, alături de toboşarul Cetăţii Medievale a Sighişoarei.

Show-ul a fost prezentat de Diana Dumitrescu şi Cezar Ouatu, iar Simona Boantă, jurnalist la TVR Târgu Mureş, a fost alături de concurenţi în Camera verde de unde a transmis opiniile artiştilor, după coborârea acestora de pe sceană.

În momentul în care juriul s-a retras pentru a decide cine merge mai departe în concurs, trupa Direcţia 5 a susţinut un recital extraordinar, pe o scenă amplasată în Piaţa Cetăţii.

Organizatorii au arătat că, în acest an, Selecţia Naţională s-a desfăşurat sub sloganul “Eurovision uneşte România!” şi, în premieră, în concurs au intrat 60 de piese, câte 12 pentru fiecare dintre cele cinci semifinale.

Sursa: Agerpres

Știri pe același subiect:

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in TV

To Top